back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας απολυμένων της ΔΥΠΑ

Διαβάστε επίσης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, προχωρούν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι οι απολυμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως καταγγέλλουν οι εργασιακοί σύμβουλοι, έπειτα από πολύμηνη αναμονή και μια πρόχειρη και αδιαφανή διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών που οδήγησε στην έκδοση δύο (!) οριστικών πινάκων, την Παρασκευή 2/12/2022 η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης προέβη με συνοπτικές διαδικασίες σε αιφνίδιες μαζικές απολύσεις σχεδόν των μισών από τους 540 εργασιακούς συμβούλους οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πανελλαδικά στις κατά τόπους υπηρεσίες, οδηγώντας τους στην ανεργία.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργασιακών συμβούλων, δεν είναι δυνατόν ο ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ, παρά τα όσα δημόσια διατείνεται, όχι μόνο να προσλαμβάνει συμβασιούχους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, αλλά στη συνέχεια τους απολύει εν μέσω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης και ζητούν από τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ:

Να προβεί στην άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργασιακών συμβούλων της ΣΟΧ1/2022 και στην ανανέωση των συμβάσεών τους.

Να προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις με προοπτική ανανέωσης όσοι τοποθετούνται στουςπίνακες διορισθέντων με βάση τους τωρινούς και προηγούμενους οριστικούς πίνακες.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για την ενίσχυση των τοπικών ΚΠΑ, ώστε να ανασάνουν οι εξουθενωμένοι μόνιμοι υπάλληλοί τους και να επιτευχθεί η καλύτερη καταγραφή και αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα