back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Παρουσίαση του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για Αστέγους” από τον Κ. Χατζηδάκη

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 135.000 υπολογίζεται ότι θα είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους,τους ευάλωτους και τους κοινωνικά ευπαθείς», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης,εισηγούμενος το σχετικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

« Είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά ειδικά για τους νέους ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός,σημειώνοντας ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος υπολογίζεται σε 1,8 δις ευρώ.
«Προεκλογικό, επικοινωνιακού τύπου που προσπαθεί να εξαπατήσει τους νέους, τους ευάλωτους αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, λέγοντας ότι «αφορά λίγους και δημιουργεί οφέλη μόνο για τις Τράπεζες και τους μεγαλοεργολάβους».
Σχολιάζοντας την ομιλία της κ.Φωτίου,ο υπουργός επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο έχει ένα φιλολαϊκό,κοινωνικό πρόσημο και δεν είναι ούτε προεκλογικό, ούτε εξυπηρετεί τις Τράπεζες.Τόνισε δε, ότι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να συμφωνούν όλα τα κόμματα, αλλά λόγω προεκλογικής περιόδου κρατούν διαφορετική στάση.
«Το νομοσχέδιο δεν απαντά ουσιαστικά στο μείζον ζήτημα στεγαστικής πολιτικής και αποτελεί δέσμη ημιμέτρων», ανέφερε ο Γιώργος Μουλκιώτης από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο «για επικοινωνιακή φούσκα απέναντι στο τεράστιο κενό δημόσιων πολιτικών για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης».
«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, ενώ η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση,σημείωσε ότι το νομοσχέδιο διέπεται από ασαφείς κανόνες.Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και η Μαρία Απατζίδη από το ΜέΡΑ25.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα