back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζαγκλής: «H Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί μόνη της εδώ και 18 μήνες»

Διαβάστε επίσης

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στην σχέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την Euroleague, τονίζοντας πως οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά ακόμα, καθώς η προσπάθεια εύρεσης λύσης δεν είναι αμφίδρομη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μιλήσαμε, κάτι που δεν είναι νέο, αλλά είναι πρόοδος. Δεν υπάρχει πρόοδος όμως γενικά. Η FIBA είναι έτοιμη για να μιλήσει για το θέμα, αλλά εδώ και 18 μήνες έχουμε την αίσθηση ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί μόνη της.

Έχουμε στείλει επιστολές, έχουμε συμπεριλάβει το NBA στην συζήτηση, έχουμε καταθέσει προτάσεις, πήραμε στον Σεπτέμβριο την απόφαση να αλλάξουμε ημερομηνίες στα παράθυρα για να βοηθήσουμε παίκτες και προπονητές, αλλά δυστυχώς πρέπει να πω ότι η κατάσταση στην Euroleague δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε.

Αυτό δεν οφείλεται στην νέα ηγεσία. Έχει πρόθεση να υπάρξει πρόοδος, αλλά είναι σαφές ότι στην ECA δεν υπάρχει σύμπνοια ώστε να μιλήσει η ηγεσία με εμάς. Δεν χαίρομαι για αυτό, αλλά θα συνεχίσουμε ως FIBA να δουλεύουμε για αυτό και να επιμένουμε, όχι μόνο επειδή έχουμε υποχρέωση στους παίκτες, αλλά στο ίδιο το άθλημα.

Αυτό είναι τα δεδομένα. Δεν περιμένω κάτι για το παράθυρο του Φλεβάρη. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που προσπάθησαν να γίνουν οι αλλαγές του Σεπτεμβρίου. Ζητάμε να αλλάξουν απλά πράγματα, αλλά δεν έχουμε πάρει καν την ελάχιστη θετική ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε πράγματα, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την πρόοδο των εθνικών ομάδων και του αθλήματος».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα