back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Για την προσεχή Δευτέρα ανανέωσαν το ραντεβού τους οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, οι οποίοι ούτε και σήμερα κατάφεραν να καταλήξουν σε τελική συμφωνία για το ανώτατο όριο τιμής στο φυσικό αέριο.
Ο Τσέχος υπουργός Ενέργειας, η χώρα του ασκεί την Προεδρία Γιόζεφ Σίκελα δήλωσε ότι για τη Δευτέρα θα υπάρχει μόνο ένα ανοιχτό θέμα προς συζήτηση και αυτό είναι η τιμή που θα ενεργοποιεί τον μηχανισμό». Πιστεύω πρόσθεσε ότι έχουμε σχεδόν φτάσει σε συμφωνία, αλλά τώρα θα πρέπει να δείξουμε ότι η ενότητα δεν είναι κενό γράμμα».

«Η κ. Καιλή, δεν έχει δωροδοκηθεί ούτε από το Κατάρ, αλλά ούτε και από κανέναν άλλο», ανέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μεταφέροντας δήλωση της. Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο κ. Δημητρακόπουλος πρόσθεσε ότι «τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν έχουν καμία σχέση με την κα Καϊλή, ενώ εξηγήσεις θα δώσει ο σύντροφός της».
Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος σε ανακοίνωση του τονίζει ότι η Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των καθηκόντων της για την προώθηση της ατζέντας που της ανέθεσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.
Αύριο πάντως η κ. Καιλή,- στο σπίτι της οποίας, όπως και του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα που ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ- θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις ανακριτικές αρχές του Βελγίου που θα αποφασίσουν και την παραμονή της προφυλάκισης της ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Προηγουμένως μετά από νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε γραφεία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σφραγίστηκε το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δύο προτάσεις περαιτέρω θωράκισης των ευρωπαϊκών θεσμών, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το απόγευμα στο Ευρωκοινοβούλιο για το Qatargate.
Πρότεινε να απαγορεύεται σε κάθε Ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του και να συγκροτηθεί ένα ειδικό όργανο ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων ευρωβουλευτών και πως αυτά αποκτήθηκαν.

Επίσημο αίτημα στην ΕΥΠ ζητώντας να ενημερωθούν για το μείζον ζήτημα παρακολούθησης συγκεκριμένων προσώπων του δημοσίου βίου απέστειλαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος που διενεργούν την ποινική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Την ίδια ώρα οι εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επικοινωνιών, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, συνεχίζουν την έρευνα, περιλαμβάνοντας σε αυτή και τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός πιθανώς να επιχειρήσει να δραπετεύσει απ’ το χάος των υποκλοπών και να πάει για πρόωρες εκλογές μέσα στον χειμώνα εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας κατά την επίσκεψή του στη Λαμία. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μεθοδεύει την συγκάλυψη του σκανδάλου, επιβαρύνοντας επιπλέον τη θέση του. Σχολιάζοντας το θέμα Καϊλή ανέφερε ότι “η χώρα δεν εξάγει προϊόντα, εξάγει διαφθορά στην Ευρώπη.

Σε 23 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού. Νωρίτερα ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.
Επεισόδια επίσης σημειώθηκαν σε Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Δύο γυναίκες συνέλαβαν απόψε οι αρχές στο Μενίδι, καθώς επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Εν τω μεταξύ, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται και η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού.

Κατά 18% αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοιού την τελευταία εβδομάδα, τα οποία ανήλθαν σε 51.824. 130 ασθενείς κατέληξαν, 88 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κινσάσα από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ωρών στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και εκ νέου από το απόγευμα, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα