back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Κύρτσος: Κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το σκάνδαλο Καϊλή

Διαβάστε επίσης

 

Τις καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Qatargate, με τις έρευνες των Βελγικών αρχών σε πλήρη εξέλιξη και εφόδους σε σπίτια ακόμα και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχολίασε από το Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, κάνοντας λόγο για δυναμική κάθαρσης.

Ως προς τα αμυντικά μέτρα υπέρ της αξιοπιστίας και της διαφάνειας, τόνισε πως πρέπει «Να πάρουμε πίσω ως Ευρωβουλή τις προσπάθειες κατάργησης της  βίζας για το Κατάρ και να παγώσουμε  τις επαφές με το ανεξάρτητο εμιράτο» αλλά παράλληλα εκτίμησε πως ήδη «είναι μεγάλη η ζημιά που προκλήθηκε».     

Μιλώντας για την καθαίρεση Καϊλή από το αξίωμα της Αντιπροέδρου, στον Αθήνα 984 και στο μεσημβρινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του σταθμού με την Κατερίνα Παπαβασιλείου, δήλωσε πως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι «η Εύα Καϊλή ετοιμαζόταν να πάει στη ΝΔ».

Σε σχέση με την κόντρα που πυροδοτήθηκε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε ότι « Η Καϊλή διαφωνούσε κάθετα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και ακόμα και στην υπόθεση των  υποκλοπών, προσπάθησε να υπονομεύσει την γραμμή της ηγεσίας».

Υποστήριξε ότι «είναι τυχεροί στη Νέα Δημοκρατία που δεν την πήραν, πριν από περίπου έναν μήνα…. Η Καϊλή ήταν Μητσοτακική, ο μπαμπάς της διορίστηκε από τον Ψωμιάδη και τον Γεωργιάδη».

Χαρακτήρισε πλήγμα και για το ΠΑΣΟΚ το Qatargate, ενώ εκτίμησε πως βάσει των δεδομένων, «κερδισμένος βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ» διότι «η συλληφθείσα και καθαιρεθείσα από το αξίωμα της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ήταν αντι-ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κύρτσος πρόσθεσε πως η Εύα Καϊλή είχε εικόνα διαπλεκόμενης στην ΕΕ, αλλά  και στην Ελλάδα, χωρίς αυτό όμως να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν και παράνομη. «Η διαπλοκή είναι κατακριτέα, αλλά όχι πάντοτε παράνομη». 

Επιπρόσθετα ο ευρωβουλευτής ανέφερε πως όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων και της ομάδας Μακρόν «όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν είναι παρά η  κορυφή του παγόβουνου» και συνέστησε επαγρύπνηση εν όψει νέων αποκαλύψεων.

Για τη Σύνοδο των υπουργών για την Ενέργεια ο κ. Κύρτσος τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει αποτέλεσμα. «Θα καταλήξει σε μια δήθεν λύση καθώς τα μείγματα στην Ευρώπη» -όπως είπε- «είναι διαφορετικά». Πρότεινε δε  λήψη μέτρων όπως η αποδέσμευση του φυσικού αερίου από τη χονδρική τιμή και η αύξηση παραγωγής λιγνίτη στο Γερμανικό πρότυπο.

«Η Γερμανία έχει φτάσει την ηλεκτροπαραγωγή άνθρακα στο 33%, όταν η Ελλάδα αγγίζει μόλις το 15%. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει τίποτα γιατί συνεργάζεται άψογα με το ενεργειακό λόμπι» είπε κλείνοντας, ο Γιώργος Κύρτσος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα