back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Αγάλου: Η καταδυτική εμπειρία στην Αλόννησο είναι για όλες τις εποχές

Διαβάστε επίσης

 

Η Αλόννησος σταθερά και με συνέπεια διακρίνεται εδώ και χρόνια σε πολλούς τομείς, πρόσφατα και ως καταδυτικός προορισμός. Οι καταδύσεις αποτελούν φιλοσοφία ζωής για το νησί κάθε εποχή του χρόνου και πρωταγωνιστούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Πρόσφατα, το όμορφο νησί των Σποράδων απέσπασε το βραβείο καλύτερου καταδυτικού προορισμού μετά από ψηφοφορία Βρετανών tour operators, ενώ έχει μπει σε διαδικασία να αναπτύξει και τους υποβρύχιους γάμους, με το ενδιαφέρον για τις κρατήσεις να καταγράφει ήδη ραγδαία άνοδο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμος Αλοννήσου ανέλαβε άλλη μία αξιοσημείωτη πρωτοβουλία πραγματοποιώντας υποβρύχιο στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Η Μαρία Αγάλου πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Δημοτικού Συμβουλίου και δύτρια με πολύχρονη εμπειρία, μίλησε στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για αυτή την ξεχωριστή δράση στην οποία πήρε μέρος,  με εκπαιδευτές και δύτες. Προηγήθηκε κάλεσμα του δήμου στους κατοίκους της Αλοννήσου να δώσουν το παρόν στην γιορτινή εκδήλωση, φέρνοντας τα στολίδια τους.

«Πρόθεση του Δήμου ήταν να σηματοδοτήσουμε με αυτή τη δράση την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ταυτόχρονα, θέλαμε να υπενθυμίσουμε την ευεξία που χαρίζει στον άνθρωπο η επαφή με το υγρό στοιχείο» είπε.

Πρόσθεσε ότι αντίστοιχη εκδήλωση είχε γίνει και πέρυσι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο, με στόχο να σηματοδοτηθεί το ενδιαφέρον του νησιού για την προώθηση των υποβρύχιων γάμων!

Να σημειωθεί πως ο πρώτος υποβρύχιος γάμος σε διοργάνωση του Δήμου Αλοννήσου, έγινε το περασμένο καλοκαίρι και προκάλεσε ενδιαφέρον σε κρατήσεις για νέους γάμους ζευγαριών, την επόμενη σεζόν.

«Άλλωστε, η ζωή των νησιωτών είναι συνυφασμένη με το θαλάσσιο στοιχείο, γιατί όχι λοιπόν και με τις καταδύσεις…» συμπλήρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα