back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λ. Νικολάου: Μετά το σκάνδαλο χρηματισμού, το Κατάρ μετατράπηκε από στρατηγικός εταίρος, σε απειλή για την ευρωπαϊκή δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

 

Σκληρή κριτική στη στάση του ευρωκοινοβουλίου και γενικότερα των ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι στο εν εξελίξει σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος.

Μιλώντας από το Στρασβούργο όπου βρίσκονται προσκεκλημένες της Ευρωβουλής οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 984 Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου δήλωσε ότι «η διαπλοκή και η διαφθορά των μεγάλων συμφερόντων (τραπεζιτών , βιομηχάνων και των μονοπωλειακών ομίλων) είναι παρούσες σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ως συστατικό στοιχείο του συστήματος».

Υπογράμμισε δε πως «μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου, η ΕΕ αναγνώριζε ως στρατηγικό εταίρο το Κατάρ, που είναι από τους βασικούς προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Συνεχίζοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι «Και οι δύο κορυφαίες ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, ΕΛΚ και Σοσιαλιστές, θεωρούσαν ότι γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ και έφτασαν να συζητούν μέχρι και το θέμα της βίζας».

Και διερωτήθηκε «πως γίνεται μετά την ανάδειξη του σκανδάλου, το Κατάρ  να μετατρέπεται  από στρατηγικός εταίρος με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ,σε αυταρχικό καθεστώς που απειλεί την ευρωπαϊκή δημοκρατία;» για να υπογραμμίσει ότι  η Εύα Καϊλή κινήθηκε στα ίδια πλαίσια. …«Επάνω στους τάφους των χιλιάδων νεκρών στα κάτεργα του Κατάρ εξυμνούσαν υποκριτικά τις θετικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος.

«Όλα αυτά γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε στην αναζήτηση ενεργειακών πόρων σε άλλες αγορές ..Για αυτό το Κατάρ έγινε αιφνίδια στρατηγικός εταίρος, ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί  ότι πάνω από το 50% των έργων στο Κατάρ- ενόψει  Μουντιάλ- έγιναν  από ευρωπαϊκούς κατασκευαστικούς ομίλους. Όλα αυτά όλα κάπως πρέπει να ξεπλένονται” δήλωσε κλείνοντας..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα