back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί στην δεύτερη κάλπη

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει να το πει με ειλικρίνεια και με απόλυτη σαφήνεια, αντί να μάς το λέει με μισόλογα», τόνισε εξάλλου ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην βελγική πρωτεύουσα, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Καϊλή σχολίασε ότι «δείχνει πανικό και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ».

«Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτά τα οποία λέει και για αυτά τα οποία πράττει», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε: «Ας αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους και να ξεδιαλύνουν αυτή την υπόθεση η οποία τραυματίζει το κύρος της πολιτικής και τραυματίζει πρωτίστως το κύρος της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών θεσμών, σε μια εποχή που ο λαϊκισμός κυριαρχεί και η αμφισβήτηση στη Δημοκρατία συνολικά θα εντείνεται».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε ενόχληση και για αναφορά του κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα είναι «πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά».

« Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια σήμερα στις εξαγωγές προϊόντων και αγαθών, γιατί ακριβώς έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μια οικονομία η οποία είναι εξωστρεφής και να αυξήσουμε το μερίδιο των εξαγωγών στο 40% από το 20% που ήταν πριν από 10 χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι ένας τέως πρωθυπουργός προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα του όταν τη δυσφημεί εκτός Ελλάδος».

Ακόμη δήλωσε πεπεισμένος ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί στην δεύτερη κάλπη «όχι ως μία ένδειξη κομματικής αλαζονείας αλλά ως μία συνθήκη συνέχειας και σταθερότητας για τη χώρα», όπως είπε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα