back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο επιδότησης των δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια για περίπου 30.000 ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τη συνεχή αύξηση των επιτοκίων γνωστοποίησαν απόψε με κοινή ανακοίνωση τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.
Στο σχέδιο στήριξης των ευάλωτων δανειοληπτών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι οφειλέτες με στεγαστικό δάνειο ή και δάνειο μικρών επιχειρήσεων, που εξασφαλίζεται με εμπράγματη ασφάλεια στην 1η κατοικία.
Επίσης, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα εως 7.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ, ανά μέλος της οικογένειας, με όριο και μέγιστο ετήσιο εισόδημα 21.000 ευρώ.
Αναλυτικά οι όροι και τα κριτήρια στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www. athina984.gr

Να κλείσει επειγόντως το θέμα του πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη συζήτηση για τις διατλαντικές σχέσεις που προηγήθηκε και ειδικότερα για τον αμερικανικό Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί συντεταγμένα και να στηρίξει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, βάζοντας χρήματα στο τραπέζι και ενισχύοντας το RepowerEU.

«Η Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για αρνητικούς λόγους. Για το αδιανόητο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ με ιθύνοντα νου τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και για θέματα διαφθοράς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Νέο σοκ στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της ΕΕ ζήτησε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή για τις αμοιβές των βοηθών τους στην Ευρωβουλή, μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης η οποία κάνει λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Δεν έχω πρόβλημα να αρθεί η ασυλία μου, δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν έχω λάβει χρήματα και όλο αυτό δεν έχει σχέση με το Κατάρ», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κα Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κα Καϊλή;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.

Σχέδιο δέκα σημείων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο Σώμα κατέθεσε το Ευρωκοινοβούλιο, στη σκιά του σκανδάλου του Qatargate. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η θέσπιση ενός συστήματος δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες θα υποβάλλονται στην αρχή και στο τέλος της θητείας κάθε ευρωβουλευτή. Επίσης, το Σώμα ζήτησε να κλείσει προσωρινά η πόρτα σε κάθε αντιπρόσωπο των συμφερόντων του Κατάρ και αποφάσισε να αναστείλει κάθε νομοθετικό έργο που σχετίζεται με το εμιράτο. Εν τω το μεταξύ, ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για την Εύα Καϊλή αρχίζει η Οικονομική Εισαγγελία. Οι έρευνες θα αφορούν δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με την προϋπόθεση να μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Ξεκινούν αύριο οι έλεγχοι στις φαρμακαποθήκες, μετά την πάροδο της προθεσμίας καταγραφής του υλικού τους και ειδικά των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είχε ζητήσει από τον ΕΟΦ, να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα φάρμακα που λείπουν από τα φαρμακεία και απαγορεύεται η εξαγωγή τους. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν θα έχουν κυρώσεις.

Τη βαθιά “ανησυχία” της εξέφρασε η Ουάσιγκτον, αναφορικά με την απόπειρα εξοστρακισμού του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρεμ Ιμάμογλου, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, κάλεσε την κυβέρνηση του Ερντογάν να σταματήσει τις ποινικές διώξεις για ‘προσβολή’ και να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Τούρκων πολιτών, κυρίως εξασφαλίζοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για δημόσιο διάλογο.

Για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-1. Σε εξέλιξη η αναμέτρηση Κηφισιά-ΑΕΚ, ενώ για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Βιλερμπάν στη Γαλλία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις, προβλέπονται αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα