back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Διαβάστε επίσης

Σημαντικά ευρήματα που μένει να αποτιμηθούν πλέον από τη Δικαιοσύνη εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος υπό τον επικεφαλής της επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Στο δια ταύτα του πορίσματος της Αρχής που αριθμεί περίπου δέκα σελίδες εντοπίζονται ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες.

Από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής κατά τις ίδιες πληροφορίες προκύπτουν ενδείξεις για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπεξαίρεση και απιστίας. Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ στόχαστρο της Αρχής μπήκαν και αγορές ακινήτων που θεωρήθηκαν ύποπτες.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης. Σημειώνεται, ότι διατάχθηκε οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων με ανώτατη ισχύ κατά το νόμο τους δεκαοκτώ μήνες ενώ τα πρόσωπα που αφορά η εντολή της δέσμευσης μπορούν να ασκήσουν τα νόμιμα μέσα προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα