back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κ.Ο. του ΕΛΚ θα υποστηρίξει την άρση ασυλίας της Μ. Σπυράκη

Διαβάστε επίσης

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα υποστηρίξει την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη για να μπορέσει η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να προχωρήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο.

“Καλούμε την ευρωβουλευτή Σπυράκη να συνεργαστεί πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας”, σημειώνει η ανακοίνωση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Το απόγευμα η ευρωπαϊκή εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή, δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate.

Υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

https://twitter.com/JorgeLiboreiro/status/1603413157656961024

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, ευρωβουλευτή, και της κας Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτή.

Με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.

Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κα Καϊλή και η κα Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη δήλωσε:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, που αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

‘Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που σχολίασε:

Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων
διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή
συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.
Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα
Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ.
Οι άνθρωποι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της
χώρας εντός και εκτός συνόρων.

Απάντηση της ΝΔ:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ. “Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, προσθέτει το κυβερνών κόμμα και καταλήγει: “Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών”

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Απόστολος Χονδρόπουλος, Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα