back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άμεση απάντηση αναμένεται από τον Άρειο Πάγο για το αν οι πάροχοι τηλεφωνικών εταιρειών μπορούν να δίνουν πληροφορίες μέσω της ΑΔΑΕ σε πολίτες

Διαβάστε επίσης

Άμεση απάντηση στο νομικό ζήτημα που ανέκυψε για το αν οι πάροχοι τηλεφωνικών εταιρειών μπορούν να δίνουν πληροφορίες, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, σε πολίτες που ζητούν από την ανεξάρτητη αρχή να πληροφορηθούν για ενδεχόμενη παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας, αναμένεται να δώσει με γνωμοδότησή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η ανάγκη της έκδοσης γνωμοδότησης προέκυψε μετά από άτυπο αίτημα, που υποβλήθηκε από την νομική υπηρεσία της Cosmote την οποία επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΑΔΑΕ, κατόπιν αιτήματος δύο προσώπων, του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου που ζητούσαν να πληροφορηθούν, αν ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο νομικό τμήμα της εταιρείας επικοινώνησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και ζήτησε τη νομική του θέση επί του θέματος, αν δηλαδή είναι νόμιμο να παράσχει ο πάροχος ενημέρωση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λόγω του ότι, το θέμα από νομικής πλευράς εκτιμήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χρήζει ερμηνείας ,κρίθηκε αναγκαία η γνωμοδότητη από αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου. Πάντως από την πλευρά του Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, διαψεύδεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη με στόχο την παρεμπόδιση της έρευνας.

Η γνωμοδότηση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο ποιοι δικαιούνται να έχουν ενημέρωση για ενδεχόμενη παρακολούθηση τους για λόγους εθνικής ασφάλειας και ποιά δικαιώματα έχει επ αυτού η ΑΔΑΕ.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα