back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαλαισία: Στους 18 οι νεκροί από την κατολίσθηση

Διαβάστε επίσης

Κατολίσθηση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σήμερα στη Μαλαισία την ώρα που κοιμόντουσαν σε σκηνές σε κατασκήνωση που λειτουργούσε χωρίς άδεια, δήλωσαν αξιωματούχοι ενώ οι ομάδες διάσωσης έψαχναν στην πηχτή λάσπη και ανάμεσα στα ξεριζωμένα δέντρα για επιζώντες.

Η κατολίσθηση συνέβη στην πολιτεία Σελάγκορ, κοντά στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ γύρω στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας χθες) καταπλακώνοντας κατασκήνωση σε χώρο αγροκτήματος, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους λειτουργούσε παράνομα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι τρία παιδιά και 10 γυναίκες, σύμφωνα με την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στον λογαριασμό της Father’s Organic Farm στο Facebook φαίνεται ένα αγρόκτημα σε μια μικρή κοιλάδα, με μια μεγάλη περιοχή στην οποία μπορούν να στηθούν σκηνές. Οι ιδιοκτήτες της μπορούσαν να λειτουργούν την τοποθεσία ως αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων, αλλά δεν είχαν καταθέσει αίτηση για άδεια λειτουργίας τριών χώρων κάμπινγκ στην ιδιοκτησία τους, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής Ανάπτυξης της τοπικής κυβέρνησης Νγκα Κορ Μινγκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι ιδιοκτήτες βρεθούν ένοχοι για παραβίαση της νομοθεσίας, μπορεί να φυλακιστούν για έως τρία χρόνια ή να τους επιβληθεί πρόστιμο έως 50.000 ρίνγκιτ (11.300 δολάρια). Ο Νγκα πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή να κλείσουν για επτά ημέρες οι χώροι κατασκήνωσης κοντά σε ποτάμια, σε πλαγιές λόφων και άλλα επικίνδυνα σημεία σε όλη την περιοχή.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα