back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Δένδιας: Να σταματήσει να κατασκευάζει εχθρούς η Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Να σταματήσει να κατασκευάζει εχθρούς και να επιδιώκει μια διαρκή όξυνση με τη χώρα μας, προσπαθώντας να αιτιολογήσει με έωλα επιχειρήματα τον αναθεωρητισμό και επεκτατισμό της κάλεσε την Τουρκία ο Νίκος Δένδιας.

«Δεν θα σταματήσουμε να απαντάμε σε κάθε ανυπόστατη συμφωνία, συντονισμένα με εταίρους, φίλους και συμμάχους» είπε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη συζήτηση του κρατικού προυπολογισμού, δίνοντας στα πρακτικά τους χάρτες με το ιστορικό διεκδικήσεων της Τουρκίας από το 1974 και μετά, που δείχνουν την διεύρυνση του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Για την πιθανή συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για εκσυγχρονισμό των F16 o κ. Δένδιας είπε ότι δεν είναι ακριβές αυτό που υπάρχει σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου περί συμφωνίας, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι ορθό και δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας να προκαθορίζει τη στάση νομοθετικών σωμάτων της υπερδύναμης. «Μπορεί για τη ΝΔ εκλογικά να είναι επωφελέστατο για τη χώρα είναι λάθος» είπε ο κ. Δένδιας. Εξέφρασε δε τη μεγάλη ικανοποίηση της Ελλάδας για το διάταγμα Σίσι που αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων Αιγύπτου – Λιβύης.

Σε ένα πιο πολιτικό σχόλιο ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βαθύτατα ηθικό και λαϊκό κόμμα. «Συγκρουστήκαμε με οικονομικές ελίτ στην ιστορία της παράταξής μας, και πολλές φορές ηττηθήκαμε. Οι ήττες αυτές είναι ηθική παρακαταθήκη της παράταξής μας. Είμαι περήφανος για αυτές τις ήττες».

Να σκεφθεί καλά ότι μέσα στην δίνη της προεκλογικής περιόδου η χώρα δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά της συμφέροντα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι μια διαφωνία στο εσωτερικό όπως για παράδειγμα οι αμυντικές συμφωνίες μπορεί να γίνεται πρωτοσέλιδο στον τουρκικό τύπο. «Το 2023 θα είναι δύσκολος χρόνος για τα εθνικά και πρέπει στη Βουλή να είμαστε μια γροθιά», υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι ποτέ για 40 χρόνια η Τουρκία δεν είχε εκδηλώσει με τόσο έντονο τρόπο τον αναθεωρητισμό της.

Newsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα