back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφα μετρούν τις μέρες για το κλείσιμο των σχολείων οι μαθητές σε όλη τη χώρα. Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου του νέου έτους 2023.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων», αλλά επειδή μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Οι διακοπές των δύο εβδομάδων που ξεκινούν από τις 24 Δεκεμβρίου, ισχύουν και για τα παιδιά που πηγαίνουν σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει μετά και τον εορτασμό των Θεοφανείων, με τα μαθήματα να ξεκινούν εκ νέου τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023.

Εν τω μεταξύ, με έκπτωση 50% θα μπορούν να ταξιδέψουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές με τα υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ) την περίοδο των γιορτών προς τον τόπο κατοικίας τους αλλά και στην επιστροφή τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), «22, 23 και 24/12/2022 και στις 7 και 8/01/2023, οι αναπληρωτές και νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα μπορούν, με την επίδειξη της υπουργικής απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας τους, να λαμβάνουν εισιτήρια με έκπτωση 50% από τα εκδοτήρια των υπεραστικών λεωφορείων της Ομοσπονδίας».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα