back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΘΑ: Οι ΕΔ δεν χρησιμοποιούν μισθοφόρους και προσωπικό εταιρειών για την εκπλήρωση της αποστολής τους

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας με την Ομάδα Εργασίας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, είχε ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής ‘Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η συνάντηση αφορούσε στη χρήση μισθοφόρων ως μέσο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος εξέφρασε την αφοσίωση της Ελλάδας στα πανανθρώπινα ιδεώδη του ΟΗΕ και την υποστήριξή της στους τρεις κύριους πυλώνες του: την ειρήνη και ασφάλεια, την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η πατρίδα μας συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του ΟΗΕ και προωθεί σταθερά τις πρωτοβουλίες του για την υιοθέτηση των δημοκρατικών αρχών διακυβέρνησης, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, την αυστηρή τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης, ο Δρ. Μπαλωμένος ενημέρωσε την Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ, επί του νομικού πλαισίου που διέπει τη διάρθρωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και επί της εκπαίδευσης που παρέχεται στους τομείς του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και στο δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπό το πλαίσιο αυτό, τονίστηκε επίσης ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν χρησιμοποιούν μισθοφόρους και προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους.

Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ ενημέρωσε για τη δράση των μισθοφόρων σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο, και απάντησαν σε κρίσιμες ερωτήσεις τους, για το πώς αντιλαμβάνεται η Ελλάδα τη δράση των μισθοφόρων και τι πρωτοβουλίες αναλαμβάνει για την αντιμετώπισή τους.

Επισημάνθηκε δε, από τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ, ο εξέχων ρόλος της Ελλάδας στη διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η διαχρονική της προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα