back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Οι προτάσεις των τραπεζών είναι ένα καλό πρώτο βήμα

Διαβάστε επίσης

Για προϋπολογισμό ορόσημο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία, τον πρώτο μετά από 12 χρόνια που βρίσκει την Ελλάδα εκτός μνημονίων και σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας και την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι ένας προϋπολογισμός συνέχειας, συνέπειας και σταθερότητας που στηρίζει τις προσδοκίες της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας,  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ό,τι την τελευταία τριετία,11 φορές αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία,φθάνοντας μια θέση κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Ως βασικές προτεραιότητες για το 2013, ο υπουργός έθεσε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης, τη δημοσιονομική ισορροπία και τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας».

Αναφερόμενος στις Τράπεζες, ο κ Σταϊκούρας χαιρέτησε ως πρώτο θετικό βήμα τις προτάσεις τους και επισήμανε ότι σήμερα δύο Τράπεζες, η μία συστημική, μείωσαν κατά 50% τις προμήθειες σε τραπεζικές συναλλαγές , εκτιμώντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα θετικά βήματα από τις υπόλοιπες συστημικές Τράπεζες που θα προχωρήσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επίσης, ανέφερε ότι μια από τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, ενώ εξετάζονται μειώσεις προμηθειών.
Επεσήμανε ωστόσο,ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά κυρίως από τους διαχειριστές των δανείων,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η λογική «τα κέρδη δικά μου ,το κόστος δικό σας»,δεν βρίσκει ανταπόκριση στη σημερινή κυβέρνηση.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κ.Σταϊκούρας χαρακτήρισε ανεύθυνα, ατεκμηρίωτα, τυχοδιωκτικά και ακοστολόγητα τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ,με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτο,να τον αποκαλεί “ψεύτη,αλαζόνα και τυχοδιώκτη”.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα