back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελληνικό: Το «ταξίδι» του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει ξεκινήσει το έργο

Διαβάστε επίσης

Με το έργο του Ελληνικού να βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη από την Lamda Development, έχει ξεκινήσει και το «ταξίδι» της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης με εκτενή δημοσιεύματα και πλήθος εικόνων σε ευρωπαϊκά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το Experience Park, το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που δόθηκε στο κοινό τα περυσινά Χριστούγεννα, έχοντας δεχτεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες καθώς και το Experience Centre, το μεγαλύτερο σε διεθνές επίπεδο κέντρο επισκεπτών όπου παρουσιάζεται η πόλη του μέλλοντος, έχουν τραβήξει τον ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογράφων. Σε όλες σχεδόν τις αναφορές τους επισημαίνεται ο πράσινος χαρακτήρας του έργου με τη δημιουργία του μεγαλύτερου σε διεθνές επίπεδο παραθαλάσσιου πάρκου, οι νέες θέσεις που δημιουργούνται που θα ξεπεράσουν τις 75.000 καθώς και οι καινοτομίες και ο έξυπνος χαρακτήρας που θα έχει η νέα πόλη.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν επίσης ότι στην ολοκλήρωση του το έργο θα προσελκύει σε ετήσια βάση επιπλέον 1,5 τουρίστες στην Ελλάδα. Αναφορά γίνεται και στα γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία και στις προσωπικότητες που έχουν αναλάβει επιμέρους έργα του Ελληνικού σε αρχιτεκτονικό επίπεδο, ενώ δίνεται έμφαση στην κατασκευή “μιας πράσινης, έξυπνης νέας πόλης”.

«Η Ελλάδα χτίζει μια ολοκαίνουργια βιώσιμη πόλη δίπλα στην θάλασσα», είναι ο τίτλος του γνωστού περιοδικού «Time Out». Από την Ακρόπολη και τον μεγάλο αριθμό ναών και αμφιθεάτρων, η Αθήνα είναι περισσότερο γνωστή για την εντυπωσιακή αρχαία γοητεία της. Αλλά αυτό θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει, καθώς η ελληνική πρωτεύουσα πρόκειται να φιλοξενήσει μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη που θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο φουτουριστικούς οικισμούς στον πλανήτη, αναφέρει το Time Out, κάνοντας εκτενή αναφορά στην «πόλη των 15 λεπτών», αναδεικνύοντας το γεγονός ότι όλα στην πόλη θα είναι προσβάσιμα με τα πόδια μέσα σε λίγα λεπτά.

Το περιοδικό «Travel + Leisure» σε αναφορά του με τίτλο «50 μέρη να επισκεφθείτε το 2023» περιλαμβάνει την Αθήνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Experience Park του Ελληνικού και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, επισημαίνοντας ότι είναι το πρώτο μέρος ενός μεγάλου πάρκου.

Το «Paris Match Swiss» σε αναφορά του με τίτλο «Το Ελληνικό στην Αθήνα» επισημαίνει ότι σε μόνο 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι και το διεθνές αεροδρόμιο της, η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, φιλοδοξεί να αποτελέσει αναφορά σε διεθνές επίπεδο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία. Να καταστεί διεθνής ηγέτης στον παράκτιο και φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό, την έξυπνη διαβίωση και τις εμπειρίες στον τομέα του εμπορίου και ψυχαγωγίας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους».

«Η κλίμακα και το μέγεθος της ανάπτυξης του Ελληνικού ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια επισκεπτών από όλο τον κόσμο, στο Experience Centre, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, που κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο όραμα που το μέλλον θα μας πει εάν είναι εφικτό.

Εκτενή αναφορά έχει πραγματοποιήσει και το CNN με τίτλο «Το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Ελληνικού μετατρέπεται σε ένα παράκτιο πάρκο». Η εφημερίδα «The Straits Times» της Σιγκαπούρης σε αναφορά με τίτλο «Η Αθήνα κατασκευάζει την έξυπνη πόλη του μέλλοντος, το Ελληνικό», ταξιδεύει τον αναγνώστη στα νέα τοπόσημα που δημιουργούνται στην πόλη του Ελληνικού και φιλοδοξούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο. Η απόλυτη επιτυχία θα είναι το Ελληνικό για την Αθήνα να αποτελέσει ότι η Marina Bay για την Σιγκαπούρη ή το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, αναφέρει ο δημοσιογράφος της περιοδικού.

Το «Architectural Digest», με μεγάλη επιρροή σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και ανάπτυξης ακινήτων, σε αναφορά του στο Ελληνικό, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Λίγα επαγγέλματα έχουν δείξει μεγαλύτερη δέσμευση στο συλλογικό μας μέλλον απ’ ότι η αρχιτεκτονική. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα που έδωσαν ώθηση στην κοινωνία: η Αγία Σοφία, το Πάνθεον, ο ουρανοξύστης Empire State Building, για παράδειγμα. Ίσως γι’ αυτό από το ξεκίνημα του το 2011 το Ελληνικό στην Αθήνα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον, αψηφώντας φανερά την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2009 και τα γεωπολιτικά προβλήματα».

Εκτενείς αναφορές υπάρχουν επίσης σε μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα