back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναζητώντας το αστέρι των Χριστουγέννων στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη, καθώς πλησιάζουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο και με θέα τον ουρανό του Δεκεμβρίου, οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καλούν σε μια παρουσίαση για την αστρονομική ερμηνεία του “Αστέρα των Χριστουγέννων”, στις 20:30 κάτω από τον θόλο του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας.


Θα αναζητήσουμε αστρονομικά φαινόμενα που μπορεί να έλαβαν χώρα την περίοδο της γέννησης του Ιησού, για να καταλήξουμε στα πιο πιθανά, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν την παρατήρηση του “αστέρα της Βηθλεέμ”.

Το θέμα προσφέρει μια πολύ ωραία ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, ώστε να συζητήσουμε για τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, για διάττοντες αστέρες και βροχές διαττόντων, κομήτες, πλανήτες, υπερκαινοφανείς αστέρες και άλλα θέματα Παρατηρησιακής Αστρονομίας.
Την παρουσίαση θα κάνει η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Στην παρατήρηση θα μας καθοδηγήσει ο Δημήτρης Τσιμπίδας, αστρονόμος – φυσικός διαστήματος στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου.

* Κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490036, ώρες 10:00 – 14:00. Γενική είσοδος 5 ευρώ. Καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος, κρατήσεις θα γίνονται έως την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα