back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διχασμένοι για το food pass οι πολίτες

Διαβάστε επίσης

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις που καταγράφονται από τους Αθηναίους, σχετικά με την καθιέρωση από την κυβέρνηση του «food pass» ως ένα μέτρο μικρού βοηθήματος για τους πολίτες.

Από την μια πλευρά καταγράφεται η άποψη ότι η καθιέρωση του κρίνεται απαραίτητη από την στιγμή που δεν διαφαίνεται σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Τονίζουν ότι αυτό το μικρό επίδομα τροφίμων θα αποτελέσει ένα μικρό βοήθημα στους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα, μέτρο που αφορά την κάλυψη του 10% των αγορών των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων .

Από την άλλη πλευρά καταγράφονται και πολλές αρνητικές απόψεις πολιτών που χαρακτηρίζουν κοροϊδία αυτό το ελάχιστο επίδομα και καλούν την κυβέρνηση να πάρει σοβαρές αποφάσεις για την στήριξη οικογενειών και νοικοκυριών, με την αύξηση μισθών και συντάξεων. Τονίζουν ότι με βοηθήματα επαιτείας- όπως τα χαρακτηρίζουν- δεν λύνεται το πρόβλημα, παρά μόνο με ριζικές λύσεις όπως η καταπολέμηση της ακρίβειας και η προώθηση πραγματικών αυξήσεων.

Τέλος, οι περισσότεροι βλέπουν θετικά την επέκταση του μέτρου και για αγορές σε λαϊκές αγορές.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα