back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Η απειλή της τρομοκρατίας «συνεχίζεται» και παραμένει αμείωτη

Διαβάστε επίσης

Την ημέρα που συμπληρώνεται η έκτη επέτειος της πολύνεκρης επίθεσης που διέπραξε τζιχαντιστής ρίχνοντας φορτηγό πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ τονίζει πως η καταπολέμηση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί, διότι η απειλή «συνεχίζεται» και παραμένει αμείωτη.

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της χθες Κυριακή, την παραμονή της επετείου, η υπουργός του SPD σημειώνει ακόμη πως «πρέπει να στραφούμε με περισσότερη ενσυναίσθηση και περισσότερη στήριξη στους ανθρώπους οι ζωές των οποίων άλλαξαν δραματικά από αυτή τη φρικτή επίθεση».

Τη 19η Δεκεμβρίου 2016, τζιχαντιστής έριξε κλεμμένο φορτηγό πάνω στη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Μπράιτσαϊντπλατς, την πλατεία μπροστά σε προτεσταντικό ναό που φέρει το όνομα του Γουλιέλμου Β΄, του τελευταίου γερμανού αυτοκράτορα («Κάιζερ»), αξιοθέατο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η τρομοκρατική ενέργεια αυτή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι — το τελευταίο θύμα υπέκυψε εξαιτίας επιπλοκών χρόνια αργότερα. Άλλοι περίπου 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί σοβαρά. Ο δράστης αρχικά μπόρεσε να ξεφύγει, όμως εντοπίστηκε στην Ιταλία, όπου έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Η 19η Δεκεμβρίου είναι ημέρα πένθους για τα θύματα, τόσο αυτά που έχασαν τη ζωή τους, όσο και αυτά που τραυματίστηκαν σωματικά και ψυχικά, τόνισε η κυρία Φέζερ. «Και είναι επίσης ημέρα ντροπής, διότι οι ομοσπονδιακές και οι κρατιδιακές αρχές δεν ήταν σε θέση να αποτρέψουν το έγκλημα, και επίσης επειδή στις ανάγκες των θυμάτων και των οικογενειών τους δόθηκε ελάχιστη προσοχή για πάρα πολύ καιρό», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα