back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Η ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα προτεραιότητα μας

Διαβάστε επίσης

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Στόχος στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κομματικά στελέχη στο νομό Ημαθίας, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών έθεσε για μια ακόμη φορά ως προτεραιότητα την πολιτική σταθερότητα και την ανάγκη η χώρα να κυβερνηθεί με ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. «Ξέρετε πολύ καλά, ότι είμαστε δέσμιοι ενός εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, ένα εκλογικό σύστημα στο οποίο ουδέποτε πιστέψαμε, το οποίο φροντίσαμε εμείς να αλλάξουμε και γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι κι αν χρειαστούμε δύο εκλογές και όχι μία, πάλι ο τελικός στόχος θα είναι ένας: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. «Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας. Βλέπετε ότι δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα ποια κρίση θα μάς ξημερώσει. Βλέπετε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη γειτονιά μας. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο απαραίτητο είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να υπάρχει σταθερό χέρι στο «τιμόνι» της χώρας, το οποίο να μπορεί να καθοδηγεί το «σκάφος» με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά», τονισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αναλύοντας τη σπουδαιότητα των μέτρων ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος, σημειώνοντας πως χαρακτηριστικά: «Δεν ξοδεύουμε δανεικά τα οποία θα επιβαρύνουν τις επόμενες γενιές- επειδή όμως η οικονομία αναπτύσσεται, επειδή φέρνουμε επενδύσεις, επειδή η κατανάλωση πηγαίνει καλύτερα, επειδή στηρίξαμε -και το ξέρετε όλοι σας- τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημία, για σκεφτείτε πόσα χρήματα δώσαμε; Σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ επιστρεπτέα και μη επιστρεπτέα προκαταβολή για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Ακριβώς αυτές οι επιχειρήσεις που στάθηκαν όρθιες σήμερα και μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επειδή τα πετύχαμε όλα αυτά, μπορούμε ταυτόχρονα να κάνουμε κοινωνική πολιτική. Και μερικές φορές αιφνιδιάζουμε τους αντιπάλους μας με κινήσεις οι οποίες στρέφονται στους πιο αδύναμους. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί όποιος καλά γνωρίζει την ιστορία αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνωρίζει ότι είμαστε το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα. Πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό».

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα