back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

K. Ζαχαριάδης: Θα επιδιώξουμε μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και πως μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες θα προχωρήσει σε μια προοδευτική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Η κάλπη θα υποδείξει αν ο λαός θέλει πολιτική αλλαγή ή οτιδήποτε άλλο. Θεωρούμε ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα επιδιώξουμε μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση. Θα απευθυνθούμε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκείνοι θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουμε με βάση έναν συγκεκριμένο οδικό προγραμματικό χάρτη ή θα επιλέξουν να δώσουν το φιλί της ζωής σε έναν αποτυχημένο και απαξιωμένο πρωθυπουργό ο οποίους τους παρακολουθούσε. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνεργασίας είναι πάνω από όλα στα προγράμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν φοβάται απαξίωση της πολιτικής και ενίσχυση της ακροδεξιάς μέσα από υποθέσεις διαφθοράς εκτίμησε ότι ο κίνδυνος από περιπτώσεις όπως της Εύας Καϊλή, της Μαρίας Σπυράκη και του Ανδρέα Πάτση είναι μεν υπαρκτός, σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν παντού υγιείς δυνάμεις οι οποίες θα πρέπει να προστατέψουν τη δημοκρατία.

Σχετικά με το food pass ο κ. Ζαχαριάδης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε το στενό του επιτελείο έχουν πάει ποτέ σούπερ μάρκετ καθώς οι ανατιμήσεις είναι πολύ πάνω από τον πληθωρισμό.

«Πρόκειται για απαξίωση της κοινής λογικής να μιλάς για 20 ευρώ για ένα άτομο ή για 50 ευρώ σε μια οικογένεια με ένα ή δύο μέλη», τόνισε.

Πρόσθεσε δε πως είναι πολύ πιθανό, μετά την ανακοίνωση της επιδότησης, να υπάρξουν φαινόμενα κερδοσκοπίας και νέες ανατιμήσεις αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

«Είναι προφανές πως μετά την αποτυχία στο καλάθι του νοικοκυριού φέρνουν το συγκεκριμένο διορθωτικό μέτρο κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ήταν επαρκές».

Αναφορικά με την καταψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ των αμυντικών δαπανών ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως υπερψήφισαν όλες τις τεκμηριωμένες εξοπλιστικές δαπάνες, τις προερχόμενες από τα επιτελεία εισηγήσεις αλλά όχι αυτές που ήταν αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να διχάσει τον ελληνικό λαό, ανάμεσα δηλαδή σε αυτούς που δήθεν αγαπούν παραπάνω την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και σε αυτούς που δεν την αγαπούν τόσο πολύ. Όμως, η παρακολούθηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Δεν μπορεί ο κ. Σκέρτσος όταν ερωτάται σχετικά, να καταπίνει τη γλώσσα του», σημείωσε.

Σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο του Βήματος για παρακολούθηση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ των υπουργών κ.κ Κοτζιά, Καμμένου και Πιτσιόρλα παρέπεμψε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή λέγοντας πως η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επαρκής, διαφανής και καθαρή.
«Πάμε όλος ο πολιτικός κόσμος να άρουμε το απόρρητο, να δούμε ποιοι και γιατί παρακολουθούνται. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Να ζητηθούν από τις εταιρίες τα στοιχεία για να μάθουμε ποιος έκανε τι και γιατί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα