back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περού: Η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε προχωρά σε ανασχηματισμό

Διαβάστε επίσης

Η περουβιανή πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε, που δηλώνει ότι η κυβέρνηση που σχημάτισε μετά την παύση και τη σύλληψη του προκατόχου της Πέδρο Καστίγιο την 7η Δεκεμβρίου είναι μεταβατική, δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα ονομάσει νέο πρωθυπουργό και θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Η κυρία Μπολουάρτε, αντιπρόεδρος του Περού ως την αποπομπή του από το αξίωμα και την προφυλάκισή του, είναι αντιμέτωπη με εκτεταμένες διαδηλώσεις και αιματηρές ταραχές με κάπου είκοσι νεκρούς. Η κυβέρνησή της κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες κι ανέπτυξε τις ένοπλες δυνάμεις για να αποκατασταθεί η τάξη.

Η κυρία Μπολουάρτε είπε σε περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θα γίνει σήμερα και αύριο Τρίτη. Την περασμένη εβδομάδα, παραιτήθηκαν οι υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού εξαιτίας των θανάτων στις ταραχές.

Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά και έφηβοι.

Η αρχηγός του κράτους είπε προχθές Σάββατο πως θεωρεί πως πρέπει να αναλάβουν υπουργοί «με εξειδίκευση» σε κάθε τομέα. Δεν έκανε σαφές ποιος σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Πέδρο Ανγκούλο.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα