back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σταϊκούρας: Δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας – Τι είπε για το market pass

Διαβάστε επίσης

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2023, η οποία θα ανακοινωθεί αυτή τη εβδομάδα, προανήγγειλε -μιλώντας στην ΕΡΤ-  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας έδωσε διευκρινίσεις και για το ποιοι και πότε θα εισπράττουν το market pass και τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν ακολουθεί επιδοματική πολιτική» «Μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Σήμερα έχουμε 3 δισ. λιγότερους φόρους και εισφορές από το 2018. Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ρύθμιση για το Market Pass θα ψηφιστεί την Τετάρτη 21/12. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου στο gov.gr και η άυλη ψηφιακή κάρτα θα καλύπτει αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία,αρτοποιεία, καταστήματα τροφίμων κ.α. αλλά και λαϊκές αγορές.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας «δεν είναι μόνο για τρόφιμα αλλά για όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτούς τους χώρους» και είναι ανεξάρτητη από την επιταγή ακρίβειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα