back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Πρίστινα αύριο Τρίτη ο Νίκος Δένδιας

Διαβάστε επίσης

Στην Πρίστινα θα βρεθεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια όπου θα έχει συνάντηση με την ομόλογό του, Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτς, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, «οι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας – Πρίστινας σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, ενέργεια, πολιτισμός και υγεία, καθώς και σε περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και εξελίξεων ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας».

Ως προς το τελευταίο ο κ Δένδιας από το Βελιγράδι, όπου βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα τόνισε ότι η χώρα μας στηρίζει πλήρως τη συνέχιση του Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας, με σκοπό την επίτευξη συνολικής, νομικά δεσμευτικής συμφωνίας. Τόνισε παράλληλα ότι είναι «σημαντική η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο πλευρών – η υπογραφή υπάρχει. Και όπως λέμε πάντα, “pacta sunt servanda”. Όπως σας είπα, αύριο θα είμαι στην Πρίστινα και θα επαναλάβω ακριβώς αυτό που λέω εδώ στο Βελιγράδι».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δένδιας έχει επισκεφθεί την Πρίστινα τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ η ομόλογός επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, περί ώρα Ελλάδας 11:30. Ο υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα