back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βόρεια Μακεδονία-Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα του VMRO-Πιο δημοφιλής πολιτικός ο Γκρούεφσκι

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού ινστιτούτου IRI (International Republican Institute) το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE προηγείται σταθερά του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) στη βόρεια Μακεδονία.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι συγκεντρώνει ποσοστό 19%, ενώ το SDSM του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 11%.

Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι συγκεντρώνει ποσοστό 7%, ενώ το υπερεθνικιστικό σλαβικό κόμμα «Αριστερά» (Levica) συγκεντρώνει ποσοστό 6%.

Μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που φθάνει το 35%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη Βόρεια Μακεδονία είναι ο φυγόποινος στην Ουγγαρία, πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι με ποσοστό 7% και ακολουθούν ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο Αλί Αχμέτι με ποσοστό 6% ο καθένας, ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι με ποσοστό 5% και ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ με ποσοστό 2%. «Κανένας» απάντησε το 38% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης.

Στην ερώτηση «εάν η χώρα κινείται σε θετική ή αρνητική κατεύθυνση», σχεδόν το 58% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και το 13% απάντησε θετικά.Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την περίοδο από 23 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου 2002 (δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.207 ερωτηθέντων από όλη την επικράτεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα