back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ζεσταίνεται» η χριστουγεννιάτικη αγορά – Αισιοδοξία για αύξηση της κίνησης τις επόμενες ημέρες

Διαβάστε επίσης

Ικανοποιητική η κίνηση των καταναλωτών το Σαββατοκύριακο , ενώ αισιοδοξία υπάρχει στον εμπορικό κόσμο για μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση τις επόμενες μέρες, οπότε και θα έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων.

Οι καταναλωτές έχουν απόλυτα διερευνητική στάση στις τιμές και όπως λένε οι περισσότεροι πρώτα προχωρούν σε έρευνα αγοράς και μετά ανοίγουν το πορτοφόλι. Το ενδιαφέρον όσων βγήκαν για τα χριστουγεννιάτικα δώρα το διήμερο στράφηκε κυρίως σε ρούχα, καλλυντικά, μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης και παιχνίδια, που έτσι και αλλιώς κυριαρχούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών και ακολουθούν με υψηλά ποσοστά τα ψηφιακά είδη, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστές και αξεσουάρ αλλά και ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη.

Οι έμποροι αν και θα ήθελαν περισσότερο κόσμο το σαββατοκύριακο που πέρασε, ωστόσο προσδοκούν μεγαλύτερο εορταστικό τζίρο και πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες του έτους και έχοντας μπει στο πορτοφόλι το δώρο των Χριστουγέννων οι καταναλωτές θα αυξηθούν .

Την ίδια στιγμή με την εικόνα του κέντρου αυξάνεται η κίνηση και στη Βαρβάκειο αγορά και στα σούπερ μάρκετ με τους καταναλωτές να επιλέγουν ολο και περισσότερο τις προσφορές απο το καλάθι του νοικοκυριού για να ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι που φαίνεται να μην είναι σπάταλο αλλα μετρημένο με βάση το κάθε βαλάντιο.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα