back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Δούκας: Η Κυβέρνηση στήριξε το πλαφόν στην Ευρώπη, ας το εφαρμόσει και στην Ελλάδα, στη λιανική

Διαβάστε επίσης

Όπως η Κυβέρνηση στήριξε το πλαφόν στην Ευρώπη, ας το εφαρμόσει και στην Ελλάδα, στη λιανική, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας, Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Όπως τόνισε:

«Υπήρξε τελικά, μετά από εννιά μήνες συζητήσεων, απόφαση για ένα «δυναμικό» πλαφόν από τα 180 ευρώ/MWh και πάνω. Μια απόφαση με ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σύστημα κανόνων, που καθιστούν δύσκολη την ενεργοποίηση του «πλαφόν» και σχετικά εύκολη την απενεργοποίησή του. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το πλαφόν δεν θα λύσει το πρόβλημα των υψηλών τιμών ενέργειας. Στοχεύει να μειώσει τον κίνδυνο να εμφανιστούν περιστατικά ακραία υψηλών τιμών. Αναμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση να σταματήσει τη διγλωσσία εντός και εκτός Ελλάδας. Όπως στήριξε το πλαφόν στην Ευρώπη, ας το εφαρμόσει και στην Ελλάδα στη λιανική.

Ήδη, πλαφόν στη λιανική στο ρεύμα και στο αέριο εφαρμόζουν πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, πολύ πριν την ευρωπαϊκή απόφαση. Η επιβολή ενός κλιμακωτού πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας μπορεί να επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο άμεσα, προστατεύοντας αποτελεσματικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με τους παρόχους και τους παραγωγούς να αναλαμβάνουν το μερίδιο που τους αναλογεί».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα