back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Συνελήφθη Ρουμάνος που καταζητείται στη Δανία για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία και βιασμό

Διαβάστε επίσης

Ένας 36χρονος Ρουμάνος – ο οποίος καταζητείται στη Δανία για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία και βιασμό – συνελήφθη στα μέσα Δεκεμβρίου στη Γαλλία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση για την έκδοσή του στο Βουκουρέστι, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Ο Ρουμάνος συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου σε σταθμό διοδίων κοντά στην Μπιαρίτς (νοτιοδυτικά) κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, καθώς είχε μόλις περάσει τα σύνορα Ισπανίας-Γαλλίας. Δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε στις 5 Νοεμβρίου, ο 36χρονος τέθηκε υπό κράτηση.

Ο συλληφθείς παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον Εφετείου και, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, «δεν αντιτάχθηκε» στην έκδοσή του στη Δανία. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο 36χρονος καταζητείται από την αστυνομία της Δανίας με την κατηγορία ότι μετέφερε στην Κοπεγχάγη Ρουμάνες που τις εξωθούσε στην πορνεία. Κατηγορείται επίσης για βιασμό και άσκηση σωματικής βίας, ενώ σε αυτό το στάδιο της έρευνας έχουν ταυτοποιηθεί πέντε θύματά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα