back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Παπαδάκης: Λαγός και Κασιδιάρης χρησιμοποιούν τη δίκη για τη ΧΑ ως πολιτικό βήμα – Επιχειρούν να συγκρατήσουν ακροατήριο για προεκλογικό αγώνα

Διαβάστε επίσης

 

Με αφορμή την εισήγηση της Εισαγγελέως του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών Κυριακής Στεφανάτου να απορριφθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 13 ετών που είχε πρωτοδίκως επιβληθεί στους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό αναφορικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, μίλησε στον Αθήνα 984, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Όπως εξήγησε στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, εν όψει της συνέχισης της διαδικασίας από πλευράς Λαγού με κατάθεση αγωγών, «…έχει αποδυθεί  σε έναν αγώνα με στόχο να μπορέσει να συγκρατήσει κάποιο πολιτικό ακροατήριο στα πρότυπα των κινήσεων Κασιδιάρη, που θέλει να αποφυλακιστεί ώστε να μπορέσει να διεξάγει προεκλογικό αγώνα…Κάποιοι  δημοσκόποι τον πάνε σηκωτό στη Βουλή. Αμφότερα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τη δίκη ως πολιτικό βήμα»

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ο Λαγός ακολούθησε την ίδια πρακτική και στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ενώπιον του οποίου να σημειωθεί ότι είχαν υποβληθεί συνολικά 45 αιτήσεις με τις 40 εξ αυτών να έχουν απορριφθεί. Από τις υπόλοιπες, η μόνη που έγινε αποδεκτή ήταν του Γιώργου Πατέλη, αλλά την απέρριψε ο Άρειος Πάγος με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή.

Ως προς την εισαγγελική πρόταση της 19ης Δεκεμβρίου τόνισε ότι ανέτρεξε
στο σκεπτικό της πρωτόδικης καταδικαστικής για τον Λαγό απόφασης, κάνοντας λόγο για σπέκουλα και επιχείρηση παραποίησης από πλευράς Λαγού και του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Μάλιστα, ο τελευταίος πρόβαλε  τον ισχυρισμό ότι –δήθεν- ζητήθηκε η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής Λαγού, εξ αιτίας της ιδεολογίας του.

«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο» ξεκαθάρισε ο κ Παπαδάκης. «Η ναζιστική ιδεολογία όντως υπάρχει ως στοιχείο στη δίκη, αλλά όχι ως αυτή καθαυτή αιτία καταδίκης. Υφίσταται ως κίνητρο που οδήγησε στη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και στην απόφαση για τέλεση των εγκληματικών πράξεων τις οποίες τέλεσε. Γιατί, όταν καταδικάζεται κάποιος για έγκλημα με κίνητρο το ερωτικό πάθος, δεν σημαίνει ότι καταδικάζεται ο έρωτας, αλλά η εγκληματική πράξη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα