back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία στον αστυνομικό που τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά

Διαβάστε επίσης

Ο 34χρονος αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη διώκεται πλέον για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και όχι για απόπειρα, όπως πριν καταλήξει στα τραύματα του ο νεαρός .

Ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο αμέσως μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης . Υπενθυμίζουμε ότι το συμβούλιο αποφάσισε ο κατηγορούμενος αστυνομικός να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε άμεσα από το συμβούλιο στον ανακριτή και από εκεί στον εισαγγελέα και πλέον αναμένεται να καλέσει ο ανακριτής τον κατηγορούμενο αστυνομικό για συμπληρωματική απολογία.

Το ερώτημα που τίθεται με τις νέες εξελίξεις είναι εάν θα υπάρξει διαφορετική νομική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού. Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό. Οι τρεις δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα