back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλέξια: Το πνεύμα των παραστάσεων είναι μουσικές που εξυψώνουν το πνεύμα, είναι τραγούδια που έκαναν και σε εμένα καλό

Διαβάστε επίσης

Στη σκηνή του Half Note Jazz Club για πέντε μοναδικές συναυλίες από τις 23 έως και τις 27 Δεκεμβρίου, θα βρεθεί η καταξιωμένη τραγουδίστρια με τη διαχρονική παρουσία και τη μοναδική φωνή,Αλέξια.

Θα ερμηνεύσει τραγούδια από την αγγλόφωνη πτυχή της δισκογραφίας της, από τον Τζαζ δίσκο της, «In a Jazz Mood», στον οποίο συμμετέχουν οι θρύλοι της Τζαζ, Chick Corea και John Patitucci, από τον αναγνωρισμένο από τα Grammys δίσκο της «Birds Have To Fly» σε συνεργασία με τον Peter Massink, από τον τριπλό της δίσκο «Re-bE» σε δικές της συνθέσεις, αναβιώνοντας ταυτόχρονα ορισμένα από τα κλασικά τραγούδια standards, της Αμερικανικής Τζαζ, επανερμηνεύοντας τις μουσικές των σπουδαίων Nina Simone, Chick Corea, Betty Carter, Billie Holiday, Abbey Lincoln, John Coltrane, με ειδικά επιλεγμένα τραγούδια, γκόσπελ και ragtime των Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, Fats Waller, Cab Calloway, κ.ά.

«Το πνεύμα ων παραστάσεων είναι μουσικές που εξυψώνουν το πνεύμα, είναι τραγούδια που έκαναν και σε εμένα καλό» δήλωσε η Αλέξια, μιλώντας στην “Γλυκιά Συμμορία” και στην Αριστέα Γιάννου.

 

Αποκάλυψε ότι στις δύσκολες στιγμές της, άκουγε ένα τέτοιο τραγούδι και αμέσως την ενδυνάμωνε και την εμψύχωνε και αυτό θέλει να μεταφέρει και στο κόσμο. 

«Αυτό που θέλουμε είναι, με τη μουσική και τα τραγούδια μας, να δίνουμε δύναμη στον κόσμο, χαρά, έμπνευση να αντέχει αυτό που ζει ή να εμπνέεται και να το αλλάζει».

Χαρακτήρισε σημαντικότατη για την εξέλιξη της, τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη ενώ ανέφερε ότι στις συναυλίες τους, ακόμα και τις ημέρες που η ίδια δεν ήταν καλά «μόλις ξεκινούσαν οι συναυλίες και έπαιζε η πρώτη συγχορδία, όλα εξισορροπούσαν, όλες οι ενέργειες και όλα ευθυγραμμίζονταν και γινόμουν πάλι καλά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα