back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επεισόδια στο Μπουένος Άιρες: Αστυνομικοί έκαναν χρήση σφαιρών από καουτσούκ-Λεηλασίες από πολίτες

Διαβάστε επίσης

Χαμός στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, με αστυνομικούς να παγιδεύονται και να κάνουν χρήση όπλων με σφαίρες από καουτσούκ, την ώρα που κόσμος λεηλατούσε καταστήματα και σήκωνε ATM από τράπεζες.

Η τεράστια γιορτή που στήθηκε για την υποδοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής, κατέληξε σε σοβαρά επεισόδια στο κέντρο του Μπουένος Άιρες. Τα 4-5 εκατομμύρια που πλημμύρισαν την καρδιά της πόλης αποχώρησαν όταν οι ποδοσφαιριστές φυγαδεύτηκαν με ελικόπτερα, επειδή είχαν κολλήσει σε μία όχι και τόσο ασφαλή κατάσταση, ωστόσο πολύς κόσμος έμεινε στο σημείο και τα έβαλε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Μία διμοιρία παγιδεύτηκε στον Οβελίσκο και δέχθηκε καταιγισμό αντικειμένων, από πέτρες και σίδερα, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεσος κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητά της. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σφαιρών από καουτσούκ για να μην επιτρέψουν στον κόσμο να τους πλησιάσει ακόμη περισσότερο, τα επεισόδια γενικεύτηκαν και σε πολλά σημεία του Μπουένος Άιρες υπήρξε αναταραχή χωρίς λόγο, ακόμη και λεηλασία καταστημάτων και ATM τραπεζών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ άτομα, εκ των οποίων ορισμένα αστυνομικοί και πυροσβέστες. Οι αρχές ανακοίνωσαν τουλάχιστον 13 συλλήψεις, τέσσερις εκ των οποίων από άτομα που είχαν εισβάλει στον Οβελίσκο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα