back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαλαισία: Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών

Διαβάστε επίσης

Πόλεις στη Μαλαισία κατακλύστηκαν από λασπωμένα νερά εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σήμερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα πάνω από 72.000 άνθρωποι να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ οι βροχές και οι πλημμύρες προβλέπεται να συνεχιστούν.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς οι πλημμύρες έπληξαν πέντε πολιτείες αυτή την εβδομάδα, με τις αρχές να οργανώνουν εκατοντάδες κέντρα φιλοξενίας ενώ αυξάνεται ο αριθμός των εκτοπισμένων.

Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αυθεντικότητα των οποίων διασταύρωσε το Reuters, δείχνουν όγκους νερού να κατακλύζουν δρόμους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό και υπερχειλισμένα ποτάμια. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων φαίνονται να μπαίνουν στο νερό μέχρι τη μέση προκειμένου να σώσουν τους κατοίκους.

Η υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης (DID) έχει προειδοποιήσει για περισσότερες πλημμύρες τις επόμενες ημέρες καθώς η εποχή των μουσώνων, που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, συνεχίζεται. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους, ει δυνατόν, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα