back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ναβάλνι: Ο ιδρυτής της Wagner στρατολογούσε μισθοφόρους στις ρωσικές φυλακές

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, που εκτίει ποινή φυλάκισης στην αποικία κρατουμένων ΙΚ-6 στην περιοχή Βλαντίμιρ , μετέδωσε ότι στην αποικία έφθασε αεροπορικώς ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της λεγόμενης ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Οι σχετικές αναρτήσεις με την είδηση δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρώσου πολιτικού.

Σε μία από αυτές στο Twitter γράφει: «Φαντασθείτε, φαίνεται ότι σε μένα στην αποικία ήρθε ο μάγειρας του Πούτιν για να στρατολογήσει κρατούμενους για τις μονάδες μάχης του υπασπιστή του Παπαντόπουλο».

Το ότι ο Πριγκόζιν έφθασε αεροπορικώς στην αποικία κρατουμένων, το είπε στον Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σε κελί απομόνωσης, ένας «αυτόπτης μάρτυρας». Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκέντρωσαν τους κρατούμενους στο γήπεδο των φυλακών, όπου ο ιδρυτής της Wagner τους είπε ότι ο ίδιος είχε μπει φυλακή και τους ζήτησε να γίνουν οι στρατιώτες στα δικά του τάγματα εφόδου, υποσχέθηκε σε όσους συμφώνησαν να τους δοθεί χάρη μετά από έξι μήνες και τους έδωσε πέντε λεπτά για να το σκεφτούν.

Ο Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι ο Πριγκόζιν στρατολόγησε 80 έως 90 άτομα. Μετά υπήρξε κι άλλο κύμα στρατολογιών. Ωστόσο ο Ρώσος πολιτικός δεν διευκρινίζει πόσοι συγκεκριμένα κρατούμενοι έφυγαν από την αποικία κρατουμένων ΙΚ-6 για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Και να τώρα που το 100% αυτού του κοινού, τη νομοταγή φύση του οποίου τόσο απεγνωσμένα θέλουμε να βελτιώσουμε, γνωρίζει με βεβαιότητα, ότι κανένας νόμος δεν υπάρχει, κανένα δικαστήριο δεν υπάρχει, κανένας κανόνας δεν υπάρχει. Όλα αυτά είναι ψευδαίσθηση, είναι ψέμα τα περί διαπαιδαγώγησης και αποκατάστασης ως δυνατότητα να αποφυλακισθεί κάποιος πρόωρα. Με ένα χτύπημα του δακτύλου, κυριολεκτικά μέσα σε 24 ώρες, δολοφόνοι και ληστές με τεράστιες ποινές αποφυλακίζονται όχι από ένα δικαστήριο ή ακόμη και από τον Πούτιν, αλλά από έναν φαλακρό άνδρα που έρχεται στις ζώνες με μια ιστορία για το πώς «έμεινε μέσα 10 χρόνια», αναφέρεται στην είδηση εξ ονόματος του Ναβάλνι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα