back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κ. Μαραβέγιας στον Αθήνα 9.84: Πιστεύω πολύ στην αλληλεγγύη που έχουμε μέσα μας

Διαβάστε επίσης

 

Με αφορμή τον καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Ραδιομαραθώνιο του Αθήνα 9.84 που φέτος έχει στόχο την ενίσχυση της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» που επιτελεί διάφανο και αποδεδειγμένο έργο, βοηθώντας κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη, τα μικρόφωνα του σταθμού της πόλης ανοίγουν σήμερα μέχρι αργά το βράδυ και φιλοξενούν εκπροσώπους των τεχνών, του πολιτισμού και της γεύσης!

Στην εκπομπή «Γλυκιά Συμμορία» με την Αριστέα Γιάννου μίλησε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής Κωστής Μαραβέγιας.

«Θαυμάζω απεριόριστα το έργο που επιτελεί ο ”Άλλος Άνθρωπος” και θέλω κι εγώ κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να βρεθώ δίπλα τους. Είναι καταπληκτικό αυτό που γίνεται και έχει αγκαλιαστεί από όλους. Είναι από τις λίγες φορές που κάτι που λαμβάνει χώρα στο δρόμο αγκαλιάζεται σε τέτοιο βαθμό από όλη την κοινότητα, την πόλη και τους ανθρώπους. Αυτή την περίοδο που διανύουμε και που υπάρχει έντονη δυσπιστία, είναι σημαντικό να ακούγονται τέτοιες προσπάθειες και να ενισχύονται.

Πάντα ο κόσμος είχε στον μικρόκοσμό του τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, την αγωνία του βιοπορισμού ή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας αλλά ήταν πάντα αλληλέγγυος. Μπορεί συχνά ως λαός να βγάζουμε ”νύχια” μεταξύ μας και να μας διακατέχει ενίοτε ένα διχαστικό πνεύμα αλλά όταν πρόκειται να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας, συσπειρωνόμαστε, γινόμαστε ένα. Πιστεύω πολύ σε αυτή την αλληλεγγύη που έχουμε μέσα μας. Και παρά τα όσα παρακολουθούμε γύρω μας και μας δημιουργούν προβληματισμό και αμφισβήτηση για το ρόλο παρόμοιων κοινωνικών πρωτοβουλιών, δεν θα πρέπει να γενικεύουμε.

Η Κοινωνική Κουζίνα είναι μια καθαρή περίπτωση γιατί επιτελεί κοινωνικό έργο το οποίο το έχουμε δει με τα μάτια μας. Και είναι σπουδαία η εικόνα ότι κάποιος μαγειρεύει για κάποιον άλλο που δυσκολεύεται να βρει τροφή για τον ίδιο και για τα παιδιά του. Σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι όλα όσα ρόδινα όσο φαίνονται και αυτό ακριβώς κάνει ο Άλλος Άνθρωπος” , αναδεικνύει τους ανθρώπους που χρειάζονται τη στήριξή μας. Είναι άνθρωποι που υπάρχουν δίπλα μας, δεν είναι φαντάσματα. Πρέπει να υπάρχει πάντα αυτή η αφύπνιση της προσφοράς και το ραδιόφωνο ως μέσο το κάνει πολύ γλυκό αυτό λόγω της αγνότητας και της αμεσότητας που το χαρακτηρίζει».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα