back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Kλ. Ρένεση στον Αθήνα 9.84: Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε ο ένας για τον άλλον, δεν υπάρχει κανείς να μας φροντίσει

Διαβάστε επίσης

Μία ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, ο Αθήνα 9.84, πιστός πάντα στη διάθεση να προσφέρει, στέκεται και πάλι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη από χαρά και φως στη ζωή, διοργανώνοντας τον καθιερωμένο πλέον Ραδιομαραθώνιο που φέτος έχει στόχο την ενίσχυση της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο άλλος Άνθρωπος» που επιτελεί διάφανο και αποδεδειγμένο έργο, βοηθώντας κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα μικρόφωνα του σταθμού της πόλης ανοίγουν μέχρι αργά το βράδυ και φιλοξενούν εκπροσώπους των τεχνών, του πολιτισμού και της γεύσης!

Στην εκπομπή «Τι τρέχει;» με τον Γιάννη Λαυράνο., μίλησαν μεταξύ άλλων:

Κλέλια Ρένεση (ηθοποιός)

«Έχουμε χαθεί σε μια θάλασσα από διάφορα πράγματα που μας κυνηγάνε καθημερινά και έχουμε ξεχάσει για ποιο λόγο έχουμε μαζευτεί σε αυτές τις πόλεις-κελιά και για ποιο λόγο δημιουργήθηκε η κοινότητα. Το αστικό κέντρο έχει δημιουργηθεί για να συσπειρωθεί ο κόσμος , να μπορεί να βοηθάει ο ένας τον άλλον και να μην υπάρχουν συνάνθρωποί μας που θα βρίσκονται σε πιο δυσμενή θέση από εμάς. Έχει μεγάλη σημασία να μπορούν όλα τα παιδιά να έχουν ένα ζεστό σπίτι, φαγητό και μερικά παιχνίδια να παίξουν. Να μην πεινάνε οι άνθρωποι και να μην κρυώνουν, βασικές ανάγκες για τις οποίες η κοινωνία θα έπρεπε να έχει φροντίσει.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί διάφορες δομές οι οποίες παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις και συνήθως κάτι πάντα’ ”μύριζε” πίσω από όλο αυτό. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με την Κοινωνική Κουζίνα ”Ο ‘Άλλος Άνθρωπος” δεν προσφέρει μόνο φαγητό στον κόσμο. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια κοινότητα και το σημαντικό είναι ότι δεν ταΐζει τον κόσμο αφ’ υψηλού και δεν κάνει φιλανθρωπία. Είναι κάτι σαν τον Ρομπέν Των Δασών, παίρνει από τον κόσμο για τον κόσμο, με τη διαφορά ότι δεν κλέβει, μαζεύει από τον κόσμο. Έχει δημιουργηθεί μια συνθήκη η οποία θυμίζει τα παλιά χρόνια της κοινότητας, βγάζει το καζάνι στην πλατεία, μαζεύει τον κόσμο, φέρνει τα όργανα και δημιουργεί ένα συμπόσιο, μια γιορτή. Τρώει και η ψυχή και το κορμί.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε ο ένας για τον άλλον, δεν υπάρχει κανείς να μας φροντίσει. Όποια κυβέρνηση και αν πέρασε από το κεφάλι μας δεν είδαμε διαφορά σε βασικά ζητήματα. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι ένας άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι τυφλά και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε το έργο του. Θα είναι πολύ όμορφο να δημιουργηθεί ένας Κωνσταντίνος σε κάθε γειτονιά ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοσή της».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα