back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Μάινας: Η αλληλεγγύη δεν είναι ελεημοσύνη, είναι μίνιμουμ κοινωνική υποχρέωση του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στους ανθρώπους του

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τον Χριστουγεννιάτικο Ραδιομαραθώνιο του Αθήνα 9.84 που φέτος έχει στόχο την ενίσχυση της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” που επιτελεί διάφανο και αποδεδειγμένο έργο, βοηθώντας κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη, τα μικρόφωνα του σταθμού της πόλης φιλοξενούν εκπροσώπους του αθλητισμού, των τεχνών, του πολιτισμού και της γεύσης!

Στην εκπομπή “Κάτι Παίζει” με την Κατερίνα Πουλοπούλου μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας: 

«Η αλληλεγγύη δεν είναι ελεημοσύνη, αυτό πρέπει να το διαχωρίσουμε, η αλληλεγγύη είναι αλληλεγγύη και είναι μίνιμουμ κοινωνική υποχρέωση του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στους ανθρώπους του. Όχι για να αισθανθούμε εμείς καλύτερα αλλά γιατί αυτό χρειάζεται η κοινωνία, αυτό έχουμε ανάγκη όλοι μας. Είναι καθαρή υποχρέωσή μας. 

Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό στους ανθρώπους που λέγεται αξιοπρέπεια και η αξιοπρέπεια πολλές φορές λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας στο να φέρει τους ανθρώπους στην Κοινωνική Κουζίνα αλλά και στο να δεχτούν αλληλεγγύη. Δεν είναι εύκολο να στηθείς στην ουρά ενός συσσιτίου, ωστόσο η διαρκής παρουσία της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο ‘Άλλος ‘Άνθρωπος” είναι πολύ σημαντική, γιατί ακόμα και οι άνθρωποι που φοβούνται, που ντρέπονται, κάποια στιγμή θα έρθουν κοντά σε αυτή την κοινωνική αγκαλιά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα