back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρκτικά Χριστούγεννα σε ΗΠΑ και Καναδά – Θερμοκρασίες έως και -55 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε επίσης

Τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών σε ΗΠΑ και Καναδά προκαλεί η αρκτική καταιγίδα που έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον 135 εκατομμύρια ανθρώπους ενόψει του εορταστικού Σαββατοκύριακου .

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είναι πιθανές τις επόμενες ώρες θερμοκρασίες από -45 έως και -55 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για το φαινόμενο «κυκλώνα-βόμβα» που θα επεκταθεί έως τις νότιες Πολιτείες.

Η αρκτική αέρια μάζα φέρνει ισχυρούς παγωμένους ανέμους και θερμοκρασία -9,4 βαθμών Κελσίου στο Ελ Πάσο του Τέξας, την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες που σαρώνουν ΗΠΑ και Καναδά μπορεί να επιφέρουν κρυοπαγήματα σε γυμνό δέρμα σε μόλις πέντε έως 10 λεπτά. Η Φλόριντα αναμένεται να ζήσει τα πιο κρύα Χριστούγεννα των τελευταίων 30 ετών.

Η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της καταιγίδας. Η απειλή των πλημμυρών και της συγκέντρωσης πάγου «θα προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές στην κοινότητά μας» είπε η Κάθι Χότσουλ. Η μεγάλη συγκέντρωση πάγου ενδέχεται να εμποδίσει τη ροή ενός ποταμού και μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες.

Οι κυβερνήτες του Κεντάκι, της Βόρειας Καρολίνας, της Δυτικής Βιρτζίνια, της Τζόρτζια και της Οκλαχόμα έχουν επίσης κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το Ουισκόνσιν κήρυξε «ενεργειακή έκτακτη ανάγκη». Ανησυχία ότι το χιόνι και οι ισχυροί άνεμοι θα προκαλέσουν μαζικές διακοπές ρεύματος στα Μεσοδυτικά  των ΗΠΑ  και τον Καναδά εκφράζουν οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες δεσμεύονται να  μη χρεώσουν τέλη για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να αναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους καθώς περισσότερες από 5.300 πτήσεις στις ΗΠΑ έχουν ήδη ακυρωθεί .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα