back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Bορίδης: Πιθανόν πριν το Πάσχα η πρώτη κάλπη των εθνικών εκλογών

Διαβάστε επίσης

Στο ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές επιχείρησε να απαντήσει σήμερα στο Μega, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος δεν απόκλεισε το ενδεχόμενο οι πρώτες εκλογές (αυτές της απλής αναλογικής) να διεξαχθούν πριν από το Πάσχα, δηλαδή 9 ή και 2 Απριλίου 2023.

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο Πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή, για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα, να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Για τον μεγάλο διαγωνισμό στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Αρχικά να πούμε ότι έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108 χιλιάδες, οι θέσεις που θα ενταχθούν κατ’ αρχήν είναι γύρω στις 5.500 και ίσως αυξηθούν κατά περίπου χίλιες θέσεις». Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα