back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Καμίνης: Το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει τις Ανεξάρτητες Αρχές

Διαβάστε επίσης

«Το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει τις Ανεξάρτητες Αρχές και αυτό το δείχνει με χίλιους τρόπους», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Καμίνης μιλώντας τον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο, με αφορμή -μεταξύ άλλων- το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη «μόνο η κυβέρνηση Σημίτη η οποία τις καθιέρωσε έκανε κάποιες σοβαρές προσπάθειες και επί των ημερών της δημιουργήθηκαν οι περισσότερες Ανεξάρτητες Αρχές».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, στη συνέχεια «είτε γιατί δεν τους δίνουν το προσωπικό και την υποδομή που χρειάζονται για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους είτε γιατί τους βάζουν εμπόδια όπως στην περίπτωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών είτε επειδή διορίζουν επικεφαλής ανθρώπους με ελαστική συνείδηση και οσφυοκάμπτες, δημιουργούνται όλα αυτά τα ζητήματα».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι στη χώρα μας υπάρχει προϊστορία σε υποθέσεις υποκλοπών και

παρόμοιων σκανδάλων, λέγοντας: «Μπορεί αυτό που συμβαίνει σήμερα να μην είναι πρωτοφανές, είναι όμως πολύ σοβαρό. Έχοντας προηγούμενες εμπειρίες παρακολουθήσεων, με Τόμπρα επί ΠΑΣΟΚ, αργότερα την περίπτωση Μαυρίκη, τις υποθέσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα έπρεπε να έχουμε θωρακίσει όλους τους θεσμούς οι οποίοι δοκιμάζονται και δεν δείχνουν να έχουν την αντοχή που πρέπει και αυτό αφορά και στη δικαστική εξουσία».

Κλείνοντας, σχολίασε ότι «η κορυφή της δικαιοσύνης συμπεριφέρεται επί της ουσίας με έναν τρόπο που κάνει τους πολίτες να αμφιβάλουν κατά πόσο είναι πραγματικά ανεξάρτητη», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό το μήνυμα πηγαίνει και προς τα κάτω, δηλαδή προς τους κατώτερους δικαστές».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα