12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τοποθέτηση συστημάτων για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων στην οδό Πειραιώς

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ ΑΕ με αντικείμενο «Πρόληψη Πλημμυρικών Φαινομένων» στο λεκανοπέδιο Αττικής, ξεκινάει πιλοτικά σε πρώτη φάση, η τοποθέτηση δύο σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων ελέγχου στάθμης και αυτόματης ειδοποίησης μέσω sms.

Το ψηφιακό σύστημα αυτοματοποιημένα θα ενημερώνει μέσω sms τις αρμόδιες υπηρεσίες για επικείμενη εκδήλωση ενός πλημμυρικού συμβάντος στο παντορροϊκό δίκτυο της Αττικής πριν την εκδήλωσή του, στη φάση έντονων βροχοπτώσεων, που πλέον συνιστούν συχνό φαινόμενο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος είναι η άμεση ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, πριν την εκδήλωση μιας πλημμύρας λόγω υπερφόρτωσης του παντορροϊκού δικτύου κατά τη διάρκεια μίας έντονης βροχόπτωσης, ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που θέτουν ως πρωταρχικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την προστασία της περιουσίας των πολιτών της Αθήνας.

Τα δύο Ψηφιακά συστήματα αυτόματης ειδοποίησης τοποθετήθηκαν παρουσία του Γιώργου Πατούλη Περιφερειάρχη Αττικής, Αναστάσιου Τόσιου Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και Κωνσταντίνου Βουγιουκλάκη Γενικού Διευθυντή Αποχέτευσης.

Τα συστήματα αυτά έχουν τοποθετηθεί στην οδό Πειραιώς, από Χαμοστέρνας έως Π. Ράλλη, στον Δήμο της Αθήνας, σημείο που ταλαιπωρεί για χρόνια τους κατοίκους αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται ύστερα από μία έντονη βροχόπτωση.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την ανάπτυξη ψηφιακών συστημάτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της πρόληψης και της ασφάλειας των πολιτών και μάλιστα σε μια εποχή που η κλιματική κρίση είναι γεγονός. Συνεργαζόμαστε στενά με τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ τα οποία έχουν την τεχνογνωσία σε θέματα διαχείρισης- αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων. Μαζί θέτουμε τις βάσεις σε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης ψηφιακών ελεγκτών στάθμης υδάτων. Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε στην εγκατάσταση τα πρώτων δύο ψηφιακών συστημάτων αυτόματης ειδοποίησης».

Από την πλευρά του ο κ. Τόσιος δήλωσε: «Στην ΕΥΔΑΠ φροντίζουμε να προσαρμόζουμε τη λειτουργία μας στις απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και να αξιοποιούμε κάθε μέσο που προσφέρει η τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο τις υποδομές και την ανθεκτικότητα της Αθήνας, ώστε να επεμβαίνουμε άμεσα όποτε είναι αναγκαίο για την προστασία των συμπολιτών μας».

Τέλος, όπως επισημάνθηκε από τον Γ. Πατούλη, η χρηματοδότηση της μελέτης και των έργων που θα πρέπει να κάνει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ για την αποκατάσταση του παντορροϊκού δικτύου στη συμβολή των οδών Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Κωνσταντινουπόλεως θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής.

Το Ψηφιακό σύστημα αυτόματης ειδοποίησης θα εποπτεύεται από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα