back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Γεύματα αγάπης μοιράστηκαν σήμερα από το δήμο Αθηναίων σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και θα μοιραστούν και αύριο ανήμερα των Χριστουγέννων στις δομές φιλοξενίας αστέγων, αλλά και στους δρόμους της πόλης μέσω των ομάδων Street Work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Σήμερα μοιράστηκαν 1200 εορταστικά γεύματα . Άλλα τόσα θα διανεμηθούν αύριο, Χριστούγεννα.

Τη μοναδική γιορτινή εμπειρία της «Νύχτας των Ευχών» είχαν την ευκαιρία να ζήσουν εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης που βρέθηκαν νωρίτερα στην ολόφωτη πλατεία Κοτζιά.

Μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας, μέσα σε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, μικροί και μεγάλοι άναψαν τα φαναράκια τους και τα άφησαν να ανέβουν ψηλά στον ουρανό, μαζί με τις ευχές τους . Περισσότερα από 1.500 φαναράκια φώτισαν τον ουρανό της Αθήνας δημιουργώντας γιορτινές εικόνες

Πολύ ικανοποιητική χαρακτήρισε την κίνηση στην αγορά ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Ευδόκιμος Σαββίδης. Όπως σημείωσε μιλώντας στον σταθμό μας αυξημένος είναι ο τζίρος και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι Ουκρανοί θα κάνουν το δικό τους θαύμα των Χριστουγέννων, δείχνοντας ότι παραμένουν αλύγιστοι, παρά τις ρωσικές επιθέσεις που έχουν βυθίσει εκατομμύρια στο σκοτάδι, διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του. Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς ενώ άλλοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι ή έφυγαν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν από τους Ρώσους. «Τους πολεμάμε για περισσότερες από 300 ημέρες και οκτώ χρόνια. Θα τους επιτρέψουμε να πετύχουν αυτό που θέλουν;» κατέληξε, αναφερόμενος στην προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.

Συνολικά 18 άτομα επέστρεψαν σήμερα στην χώρα μας με πτήσεις από το Βουκουρέστι όλοι επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα χθες στην Ρουμανική πρωτεύουσα , με αποτέλεσμα ένας Λαρισαίος 53χρονος επιβάτης να χάσει τη ζωή του. Από τους υπόλοιπους, 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την προφυλάκιση των τριών από τους 6 ανήλικους συλληφθέντες για τον βιασμό του 15χρονου συμμαθητή τους, διέταξαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά τις απολογίες τους. Ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Οι υπόλοιποι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία, και θα απολογηθούν την Τρίτη.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Νέου Ηρακλείου Αττικής, δύο μέλη της οργάνωσης (ένας 31χρονος και ένας 48χρονος αλλοδαπός) ενώ κατασχέθηκαν περίπου 115 κιλά κάνναβης. Επίσης συνελήφθη μια 26χρονη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ.

Οι ακραίες θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι, με τη χαμηλή ορατότητα, έχουν προκαλέσει χάος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομους λόγω της πρωτοφανούς χειμωνιάτικης χιονοθύελλας που δείχνει «τα δόντια της» το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ατυχήματα που συνδέονται με τον «κυκλώνα – βόμβα». Περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το πρωί του Σαββάτου, ιδίως στη Βόρεια Καρολίνα, το Τενεσί και το Μέιν. Και στις τρεις Πολιτείες καταγράφονταν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ημέρα Χριστουγέννων στην Αττική. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα