back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Basket League: Χριστουγεννιάτικη δράση με την 10η αγωνιστική

Διαβάστε επίσης

Χριστουγεννιάτικη δράση στην Basket League, με τη 10η αγωνιστική της να ξεκινάει σήμερα με τρεις σημαντικές αναμετρήσεις.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας στις 15:45, το Περιστέρι θα φιλοξενήσει στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» τον Προμηθέα. Στην 5η θέση με ρεκόρ 6-2 η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, έρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη-πρόκριση στο BCL, κόντρα στην Μπνέι Χερζλίγια του Ισραήλ και σήμερα ψάχνει την έκτη συνεχόμενη νίκη του σε επίπεδο πρωταθλήματος. Αμφίβολη η συμμετοχή των Αγραβάνη, Ντέντμον, Μωραΐτη και Πουλιανίτη, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρήθηκαν από ίωση.

Όσο για τους Πατρινούς, βρίσκονται στη 10η θέση, έχοντας δώσει όμως ένα ή και δύο παιχνίδια λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες (ρεκόρ 3-4). Μεσοβδόμαδα γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα με 100-83 από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ενώ έχουν ηττηθεί μόνο σε μία από τις 8 πιο πρόσφατες συναντήσεις τους με τον σημερινό του αντίπαλο.

Στις 16:00 θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη η αναμέτρηση του Άρη με τον Κολοσσό Ρόδου. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας πανηγυρίσει τη νίκη στα 5 από τα 6 τελευταία τους παιχνίδια, με πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στον Ιωνικό, στην παράταση. Στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 6-3 οι «κίτρινοι», θέλουν να δώσουν συνέχεια στο καλό τους σερί. Από την άλλη, οι Ροδίτες βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-5 και ψάχνουν ένα μεγάλο διπλό, ενώ έχουν να παίξουν από τις 3/12, αφού το παιχνίδι με το Περιστέρι bwin αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Τέλος, στις 19:15 θα ξεκινήσει στην Πάτρα η αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ψάχνουν μία άνετη νίκη, έτσι ώστε να αφήσουν πίσω τους τη βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές και να μπουν όσο το δυνατόν καλύτερα στην εβδομάδα του εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (30/12, 21:00), για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στην 4η θέση με ρεκόρ 6-2 η ομάδα του Ράντονιτς, για την οποία δίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του Μπέικον, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Μποχωρίδης. Από την άλλη, οι Γκουντάιτις και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης επέστρεψαν στις προπονήσεις και θα βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους. Όσο για τον Απόλλωνα, την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε με 80-71 στο πατρινό ντέρμπι με τον Προμηθέα, ωστόσο βρίσκεται στην 7η θέση με ρεκόρ 3-6 και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Δευτέρα 26/12
Περιστέρι bwin-Προμηθέας (15:45)
Άρης-Κολοσσός Ρόδου (16:00)
Απόλλων Πάτρας-Παναθηναϊκός (19:15)

Τρίτη 27/12
Καρδίτσα-Ολυμπιακός (15:15)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:15)
Λαύριο-Ιωνικός (Αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού)

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα