14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δέκα Χριστουγεννιάτικα Χωριά στις γειτονιές της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), μεταμορφώνει γειτονιές της Αθήνας σε εντυπωσιακά «χριστουγεννιάτικα χωριά» γεμάτα δράσεις και παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Φέτος, στον χάρτη προστίθενται τέσσερα ακόμη, με σκοπό να ενισχύσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.

O Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στις πλατείες: Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Γκίκα (Ελληνορώσων).

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γκίκα, στις 17:30, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα εγκαινιάσει τα Χριστουγεννιάτικα χωριά με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης.

Ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του, θα πλημμυρίσουν με γιορτινές μελωδίες τη λαμπερή χριστουγεννιάτικη βραδιά, η οποία θα περιλαμβάνει πολλά happenings και θα μαγέψει τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που θα ξανανιώσουν παιδιά.

“Τα φετινά Χριστούγεννα παίρνουν λάμψη και ρυθμό από τις γειτονιές της πόλης! Στολίδια, φως, λάμψη, αλλά και ένα πολύ πλούσιο ποιοτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, που ετοιμάσαμε με πολλή φροντίδα σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς οργανισμούς του Δήμου Αθηναίων. Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε και πάλι μαζί με τα παιδιά μας, τις γειτονιές, το κέντρο, τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης. Εύχομαι να μας μείνουν αξέχαστα. Καλές γιορτές!” δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Kατασκευές, κεράσματα, face-painting ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί και πολλές ακόμη γιορτινές εκπλήξεις θα σκορπίσουν παιδικά χαμόγελα.

Ακολουθώντας τον χάρτη του χωριού, οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν τη μαγική διαδρομή με τελικό προορισμό το σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη, ενώ ταυτόχρονα θα συμμετέχουν σε διάφορα καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα, τα οποία θα προσφέρουν μία μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις

Παραστάσεις με μαριονέτες

Δύο διαδραστικές παραστάσεις με μαριονέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στα χριστουγεννιάτικα χωριά. Η πρώτη είναι μία μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη σε κωμικά σκετς, από την ομάδα Baruti του Φραντζίσκο. Η δεύτερη παράσταση, η οποία εμπνέεται από τα νησιά του Αιγαίου και το Σείκιλο που είναι γνωστός για το αρχαιότερο παγκοσμίως σωζόμενο τραγούδι, έχει ως σκοπό τα παιδιά να μάθουν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τη ζωή.

BubbleShow

Ένα φαντασμαγορικό σόου, γεμάτο μικρές, γιγάντιες και αμέτρητες μαγικές σαπουνόφουσκες, που πετάνε στον ουρανό με παρέα τους μια παραμυθένια μουσική, προσφέροντας χαρά, ενθουσιασμό και φυσικά… μαγεία.
Αφήγηση Παραμυθιών

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με ξωτικά, τάρανδους, νάνους και άλλα πολλά, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία των παιδιών, θα προάγουν την εξοικείωσή τους με τον πλούσιο ποιητικό λόγο και τους γλωσσικούς συμβολισμούς και θα τα ταξιδέψουν σε έναν κόσμο, όπου όλα είναι δυνατά.

Παιχνίδια με το ξωτικό των Χριστουγέννων

Το ξωτικό των Χριστουγέννων περιμένει τα παιδιά για ατελείωτη διασκέδαση μέσα από ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσικοκινητικές δράσεις.

Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών:
Καθημερινά: 11:30 – 14:00 & 15:00 – 20:00 | Σάββατο 31.12: 11:00 – 17:00

Δείτε το video των Χριστουγεννιάτικων Χωριών ΕΔΩ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα