back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι εκκλήσεις για παραίτηση Ρεπουμπλικάνου νεοεκλεγέντα βουλευτή με σωρεία ψεμάτων στο βιογραφικό του

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουν να πληθαίνουν οι εκκλήσεις για παραίτηση ενός Ρεπουμπλικάνου που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το βιογραφικό του περιείχε σωρεία ψεμάτων.

Ο Τζορτζ Σάντος, ο οποίος κέρδισε μια έδρα από τους Δημοκρατικούς στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, ομολόγησε σε δύο ξεχωριστές συνεντεύξεις που παραχώρησε χθες Δευτέρα ότι «διάνθισε το βιογραφικό του».

Ο μελλοντικός βουλευτής παραδέχτηκε ότι δεν εργάστηκε ποτέ στις τράπεζες Goldman Sachs ή Citigroup, ούτε κατείχε πτυχίο πανεπιστημίου, σε αντίθεση με ό,τι είχε ισχυριστεί.

Ο ίδιος, γιος Βραζιλιάνων μεταναστών που γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ωστόσο, απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα να εγκαταλείψει την έδρα που θα καταλάβει από τις 3 Ιανουαρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, λέγοντας στη New York Post «δεν είμαι εγκληματίας».

Αυτά τα ψέματα σε πολλά σημεία της βιογραφίας του είχαν αποκαλυφθεί από έρευνα των New York Times, που δημοσιεύτηκε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πολλά μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος κάλεσαν τον ηγέτη της Ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης Κέβιν ΜακΚάρθι να ζητήσει ψηφοφορία για την αποπομπή του Σάντος αν ο τελευταίος δεν παραιτηθεί.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων πρέπει να ερευνήσει πώς κέρδισε τα χρήματά του», τόνισε επίσης ο Ρίτσι Τόρες, ένας άλλος βουλευτής από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα