back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Φόβοι για κλιμάκωση της ρωσικής επίθεσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Διαβάστε επίσης

Είτε το Κίεβο θα εφαρμόσει τις αξιώσεις της Μόσχας είτε το ζήτημα θα το λύσει ο στρατός, διαμήνυσε προς την Ουκρανία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουσένκο προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ενδέχεται να εξαπολύσουν ευρείας κλίμακας επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χρησιμοποιώντας ιδίως πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Κρουζ. «Οι Ρώσοι δεν έχουν εγκαταλείψει τις επιθέσεις εναντίον του ενεργειακού μας δικτύου», δήλωσε ο κ. Χαλουσένκο σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Κι αφού βάζουν στο στόχαστρο συγκεκριμένες ημερομηνίες, η Πρωτοχρονιά μπορεί να είναι μια από αυτές τις ημερομηνίες που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν ζημιά στο ενεργειακό μας δίκτυο», επέμεινε. Οι ενεργειακές υποδομές επισκευάζονται το ταχύτερο δυνατόν ώστε οι Ουκρανοί να μπορέσουν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά χωρίς προβλήματα, αλλά αυτό θα καταστεί εφικτό μόνον εάν δεν υπάρξουν νέα ρωσικά πλήγματα, τόνισε.

Ο στρατός της Ουκρανίας απώθησε αρκετές επιθέσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή γύρω από τη διεκδικούμενη πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική περιφέρεια Ντανιέτσκ, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε ρωσικά στρατεύματα στο χωριό Πολοβίνκινο στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή/και να τραυματιστούν περίπου 150 Ρώσοι.

Το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε επίσης Ρώσους στρατιωτικούς στην περιφέρεια της Χερσώνας (νότια), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 50 εξ αυτών και να τραυματιστούν άλλοι περίπου 100, πάντα κατά τους επιτελείς στο Κίεβο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα