back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Σκανδαλίδης: Να σπάσει ο αυταρχισμός και ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας

Διαβάστε επίσης

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διατίθεται ως δεκανίκι, διεκδικούμε ισχυρή εντολή» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκο Καρούτζο, ο βουλευτής στην Α’ Αθηνών και πρώην υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης.
 
«Εάν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, να πάρει δηλαδή ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα παίξει την επόμενη ημέρα ένα πολύ σοβαρό ρόλο, εάν όμως ο λαός το καταδικάσει, να είναι εκεί που ήταν, στο 8%, τότε θα μείνουμε απέξω και ας κάνουν κυβέρνηση αυτοί που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός» τόνισε και πρόσθεσε: «εμείς ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αν δεν τα καταφέρουμε τότε θα συνεχίσουμε την πορεία μας»
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι ο συγκεντρωτισμός και ο αυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης.
«Αυτό που θέλουμε είναι να σπάσει ο αυταρχισμός και ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας. Να αναβαθμιστεί η βουλή και να μην νομοθετεί με τον τρόπο που νομοθετεί αυτή την περίοδο.  Να δώσουμε δυνατότητα  στη δικαιοσύνη, όχι μόνο να είναι ανεξάρτητη αλλά να κάνει γρήγορα και σωστά τη δουλειά της».
Αναλύοντας τις προτάσεις του κόμματος ο Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης ξεκινάνε από το “Αλφα” που είναι η αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας επισημαίνοντας ότι ούτε όπως κυβερνήθηκε η χώρα με τον κ Τσίπρα είδε χαΐρι και προκοπή, αλλά ούτε και το σημερινό αδιέξοδο δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να συνεχιστεί.
 
«Προτείνουμε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης και ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει άρδην τις ισορροπίες στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Να μην χειραγωγούμε τους θεσμούς, να μην υπάρχει η αδιαφάνεια στις κινήσεις και όλη αυτή η διαδικασία που ζούμε όλον αυτό τον καιρό, με τα διάφορα που βγαίνουν στη φόρα. Να μην υπάρχουν παρακολουθήσεις ,να  μην χρησιμοποιείται η δικαιοσύνη όπως τη χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας στην προηγούμενη φάση για να κάνει πολιτική σκευωρία εναντίων των πολιτικών του αντιπάλων».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα