back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θ. Ξανθόπουλος: Με την προκήρυξη των εκλογών ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του

Διαβάστε επίσης

Για θέματα που άπτονται της επικαιρότητας μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Απόστολο Χονδρόπουλο, ο βουλευτής Νομού Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πιθανής ημερομηνίας διεξαγωγής των  εκλογών ανέφερε ότι -όποτε και αν αυτές γίνουν- ο πρωθυπουργός έχει πλέον απωλέσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.
«Η προκήρυξη των εκλογών αποτελεί παραδοσιακά στην Ελλάδα πλεονέκτημα του εκάστοτε πρωθυπουργού με τη λογική ότι μπορεί να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση και να εκμεταλλευτεί το momentum που είναι πολύ θετικό για αυτόν. Πλέον,  μπαίνοντας στο 2023,  οι εκλογές,  όποτε και αν γίνουν,  δεν έχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό γιατί η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται άλλο σε αυτό το τέλμα, στο ζόφο των υποκλοπών, της ακρίβειας και της δύσκολης καθημερινότητας».
Εκτίμησε ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται σταδιακά, λέγοντας: «Οι πολίτες επιμερίζουν μεγάλες ευθύνες και στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για το θέμα των υποκλοπών όσο και για την ακρίβεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι ένα κόμμα της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς. Δεν είναι ενταγμένος στον κλασικό δικομματισμό που είχαμε γνωρίσει τα παλιότερα χρόνια  όπου  ότι χάνει ο ένας το εισπράττει ο άλλος. Διαθέτει συγκροτημένη ιδεολογική και πολιτική θέση για την κοινωνία και τα προβλήματα της  χώρας και  κάποιες φορές ο πολίτης χρειάζεται  χρόνο για να τα αφομοιώσει. Θεωρούμε ότι  με την  προκήρυξη  των εκλογών  ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».
Σχετικά με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αναθέσει στην δημοσιογράφο  Πόπη Τσαπανίδου  τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, τόνισε:
 
«Η κ. Τσαπανίδου είναι μια δημοσιογράφος που έχει αφήσει  αποτύπωμα στη δημόσια σφαίρα. Είναι ένα πρόσωπο το οποίο μπορείς να το εμπιστευτείς. Είναι πρόκληση και για την ίδια αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, να ιχνηλατήσει και άλλα πεδία πέρα από το κομματικό. Σηματοδοτεί ότι απευθυνόμαστε σε έναν ευρύτερο  κόσμο».
Για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, επισήμανε: «Εκτός από το πρωτογενές σκάνδαλο των παρακολουθήσεων υπάρχει και το δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης. Πρόκειται για μια αδιανόητη κατάσταση η οποία δεν αρμόζει σε μια κοινοβουλευτική  δημοκρατία ευρωπαϊκού τύπου ενώ είναι απαράδεκτη και η στάση του πρωθυπουργού ο οποίος  έφυγε από τη Βουλή για να μην απαντήσει αν παρακολουθείται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί  να κυβερνά τη χώρα σαν να μη συμβαίνει τίποτα και την οδηγεί σε εκλογές κάτω από ένα κλίμα ζόφου το οποίο  δεν μας αξίζει. Έχει την απόλυτη ευθύνη για όλα αυτά».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα